Nachrichten aus Aserbaidschan

Ceyhun Bayramov had een ontmoeting met de hoofdadviseur van de president van Turkije – UPDATE – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

De minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Azerbeidzjan, Ceyhun Bayramov, had een ontmoeting met Akif Çağatay Kılıç, hoofdadviseur van de president van de Republiek Turkije, als onderdeel van zijn officiële bezoek aan Turkije.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan heeft hierover informatie verstrekt in het “Rapport”.

Tijdens de bijeenkomst werden de huidige situatie in de regio en de huidige samenwerking tussen de twee landen besproken.

Ze spraken hun tevredenheid uit over de alliantierelaties tussen Azerbeidzjan en Turkije op basis van de Shusha-verklaring en de samenwerking in het kader van regionale formats.

J. Bayramov wees erop dat er na de patriottische oorlog nieuwe realiteiten ontstonden en dat Azerbeidzjan de vredesagenda aanmoedigde, en dat er kansen voor regionale samenwerking ontstonden in de regio. Er werd ook benadrukt dat de communicatie moet worden geopend, inclusief de Zangezur-corridor.

De minister gaf gedetailleerde informatie over de militaire en politieke provocaties van Armenië tegen de territoriale integriteit en soevereiniteit van Azerbeidzjan. Hij zei dat Armenië, om vrede en stabiliteit in de regio tot stand te brengen, zijn illegale gewapende groepen van het grondgebied van ons land moet verwijderen en zich moet onthouden van provocerende stappen.

De hoofdadviseur zei dat succesvolle samenwerking tussen Azerbeidzjan en Turkije in overeenstemming met de filosofie van broederschap en vriendschapsrelaties bijdraagt ​​aan de ontwikkeling en veiligheid van beide landen, inclusief de regio.

Tijdens de vergadering werd van gedachten gewisseld over andere kwesties van wederzijds belang.

Tijdens zijn bezoek aan Turkije had de Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Ceyhun Bayramov een ontmoeting met de hoofdadviseur van de president van Turkije, Akif Çağatay Kılıç.

Het “Rapport” werd hierover geïnformeerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan.

Tijdens de bijeenkomst werd gemeld dat bilaterale, regionale formats, samenwerking tussen Azerbeidzjan en Turkije in het kader van de VN, OIC en de Organisatie van Turkse Staten werden besproken.

Bron:Rapport

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"