Nachrichten aus Aserbaidschan

Plaatsvervangend militair aanklager: “Er kunnen aanvullende aanklachten tegen Khachatryan worden ingediend als tijdens het onderzoek nieuwe feiten aan het licht komen” – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

“Als tijdens het onderzoek nieuwe feiten aan het licht komen, kunnen er aanvullende aanklachten worden ingediend tegen Vagif Khachatryan, die werd beschuldigd van het plegen van genocide in Meshali.”

Het “Report” meldt dat Fuad Mammadov, plaatsvervangend militair aanklager van Azerbeidzjan, dit zei in het programma “Center of Interest” op de staatstelevisie.

Volgens hem waren er tijdens het onderzoek berichten dat Vagif Khachatryan en andere Armeniërs het dorp Meshali in een groep aanvielen:

“Zowel getuigen- als slachtofferverklaringen en deskundigenrapporten bewijzen dat. Daar zijn verschillende onderzoeken gehouden. Bij het onderzoek is gebleken dat deze aanslag van tevoren was gepland. Voorplanning wordt bevestigd door de bewijzen van het onderzoek. Aanvallen met pantservoertuigen en transportvoertuigen toont aan dat het met voorbedachten rade was.”Om deze reden wordt deze strafzaak onderzocht op grond van artikel 103, de genocide, en ook op grond van artikel 107, deportatie en gedwongen overbrenging van de bevolking, bij het Militair Openbaar Ministerie”, zei hij.

F. Mammadov zei dat in het kader van het onderzoek is bewezen dat 9 mensen misdaden hebben gepleegd in verband met het Meşali-incident. De rechtbank heeft beslissingen genomen over de identificatie van andere personen en de keuze van detentiemaatregelen.

Er werd benadrukt dat het onderzoek en de operationele maatregelen momenteel gaande zijn. In dit kader worden regelmatig rapporten ingediend bij het parket van de procureur-generaal en de militaire aanklager.

Opgemerkt moet worden dat op 22 december 1991 Vagif Khachatryan, als onderdeel van de Armeense militaire eenheden, een massamoord op Azerbeidzjanen uitvoerde in het dorp Meshali in de regio Khojaly.

Tijdens het bloedbad werden 25 Azerbeidzjanen gedood, 14 gewond en 358 Azerbeidzjanen ontheemd. In de strafzaak met betrekking tot het bloedbad in kwestie is besloten dat Khachatryan Vagif Cherkezovich als beklaagde aansprakelijk wordt gesteld op grond van de artikelen 103 (genocide) en 107 (verplaatsing of gedwongen verplaatsing van bevolking) van het Wetboek van Strafrecht van de Republiek Azerbeidzjan. .

Er werd een preventief arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd door een rechterlijke beslissing, en hij werd op 29 juli vastgehouden door het militair personeel van de staatsgrensdienst aan de grensovergang Lachin in Azerbeidzjan in het kader van deze strafzaak. -Armeense staatsgrens wanneer men probeert naar Armenië te gaan onder het voorwendsel van behandeling door het Internationale Comité van het Rode Kruis.

Bron:Rapport

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"