Nachrichten aus Aserbaidschan

REGEL over het afgeven van een volmacht om in Azerbeidzjan te rijden verandert – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

De volmachtplicht om in Azerbeidzjan te rijden kan worden opgeheven.

Het Grondwettelijk Hof heeft dus een relevante beslissing genomen op basis van het beroep van de Ganja City Court.

Tijdens de volgende vergadering van het plenum van het Grondwettelijk Hof, voorgezeten door Farhad Abdullayev, werd op verzoek van de rechtbank van Ganja gemeld dat de grondwettelijke zaak met betrekking tot de interpretatie van artikel 332.1 van het Wetboek van administratieve overtredingen in samenhang met artikel 37 was besproken. , Deel 1 van de wet, artikel 1 van “Over het verkeer” is besproken en er is een besluit genomen.

Volgens het besluit werd aan de Nationale Assemblee voorgesteld om de volmachtvereiste voor een persoon die niet de eigenaar van het voertuig is in de relevante wetgeving te schrappen om het voertuig te gebruiken.

Totdat de normen van de wet op de administratieve overtredingen en de “verkeerswet” door de wetgever zijn verbeterd, is het rijden zonder volmacht (behalve in gevallen waarin de echtgenoot een document van mede-eigendom heeft) in gevallen waarin de persoon die het recht heeft om te bezitten het voertuig bevindt zich niet in het voertuig veroorzaakt de bestuurlijke verantwoordelijkheid, bedoeld in artikel 332.1 van de Wet op de administratieve delicten.

Het besluit treedt in werking vanaf de datum van publicatie, is definitief, kan niet worden geannuleerd, gewijzigd en kan door geen enkele instelling of persoon officieel worden geïnterpreteerd.

bankier.az

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"