Nachrichten aus Aserbaidschan

Noorse premier is van plan het kabinet te herschikken na het verliezen van lokale verkiezingen – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

De Noorse premier Jonas Gahr Stoere woont een bijeenkomst van premiers en regeringsleiders bij tijdens de 74e gewone zitting van de Noordse Raad in Helsinki, Finland, op 1 november 2022.

OSLO, 16 oktober (Reuters) – De Noorse minister van Arbeid Jonas Gahr Stoere zei in een korte verklaring dat hij de herschikking van het kabinet maandag zou aankondigen, na dagen van berichten in de media dat er een regeringswisseling op komst was.

De aankondiging kwam vijf weken na de gemeenteraadsverkiezingen en districtsverkiezingen waarin Labour tweede werd achter de Conservatieven en het was de eerste keer sinds 1924 dat een linkse groep er niet in slaagde een nationale verkiezing te winnen.

In de verklaring van het kantoor van de premier werd vermeld dat de wijzigingen rond 09.10 uur GMT zullen worden aangekondigd.

Volgens het nieuws van NRK, TV2 en andere mediakanalen was de meest opvallende verandering de vervanging van minister van Buitenlandse Zaken Anniken Huitfeldt door minister van Klimaat en Milieu Espen Barth Eide, die in 2012-2013 minister van Buitenlandse Zaken was.

In totaal zullen drie ministers de regering verlaten en zullen twee ministers nieuwe functies bekleden. Volgens het nieuws zal er een nieuwe autoriteit voor digitalisering en kunstmatige intelligentie worden gecreëerd en zal het kabinet worden uitgebreid tot twintig leden.

Minister van Financiën Trygve Slagsvold Vedum, minister van Industrie Jan Christian Vestre en minister van Energie en Olie Terje Aasland zouden hun taken voortzetten.

De minderheidsregering van Labour en het Centrum, die sinds 2021 aan de macht is na de vervanging van een centrumrechtse coalitie, staat in de peilingen achterop in de aanloop naar de parlementsverkiezingen in september 2025.

Gerapporteerd door Terje Solsvik, onder redactie van Gwladys Fuche

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
16-10-2023 11:38:57
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"