Nachrichten aus Aserbaidschan

El Al vervoert tientallen extra passagiers om gestrande Israëli’s naar huis te vliegen – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al Het voegt stoelen toe aan zijn vluchten om Israëliërs die in het buitenland zijn gestrand, naar huis te brengen reservisten moet zich melden op de functie.

Passagiers die met deze regeling instemden, zaten op de stoelen van het stewardess, en in sommige gevallen zelfs op extra stoelen in de cockpit.

Er werd gemeld dat Boeing 787-vliegtuigen, die normaal gesproken 270 passagiers vervoeren, vertrokken met ongeveer 30 extra passagiers.

Op dezelfde manier vloog de Boeing 737, die officieel 175 passagiers vervoerde, met nog eens 10 mensen.

De Civil Aviation Authority keurde deze wijziging goed en passagiers stemden ermee in om op deze manier te vliegen om de wachttijden op hun vluchten naar Israël te minimaliseren.

(credit: INGIMAGE)

Een primeur na de Suleiman-operatie

Sommige passagiers namen zelfs hun toevlucht tot slapen op de vloer van vliegtuigen. Dit is het eerste belangrijke voorbeeld van een dergelijke operatie sinds Operatie Solomon in 1991, waarbij El Al Ethiopische Joden naar Israël vervoerde. Tijdens één vlucht gingen 1.086 passagiers aan boord van de El Al Boeing 747, en 1.088 passagiers vertrokken nadat twee passagiers tijdens de vlucht waren bevallen.

Een passagier die vanuit Tokio via Bangkok naar Israël terugkeerde, deelde zijn ervaring op Facebook.

Volgens het artikel zat de terminal in Bangkok vol met jonge backpackers die naar Israël wilden terugkeren en reservist wilden worden. Voordat de vlucht begon, kregen passagiers zonder stoelen te horen dat ze moesten wachten, omdat de luchtvaartmaatschappij zou proberen iedereen tegemoet te komen.

De bemanning van El Al slaagde erin ruimte te vinden voor ruim twintig tieners en hen in de klapstoelen van de bemanning te plaatsen. De kapitein liet vervolgens nog tien passagiers aan boord gaan.

De passagier sprak zijn verbazing uit toen hij tientallen mensen op de grond naast de cockpit zag zitten, in de business class en overal in het vliegtuig, en elke beschikbare ruimte in beslag nam.

El Al verkeert de laatste tijd in rep en roer omdat eigenaren Kenny Rosenberg en zijn zoon Eli het niet toestaan. Uitgebreide operaties op Shabbat, zelfs tijdens oorlog. El Al voert normaal gesproken geen vluchten uit op Shabbat, maar afgelopen weekend voerde het vier commerciële en niet-commerciële vluchten uit voor reservisten en veiligheidstroepen die aan het begin van de oorlog in het buitenland waren gestrand.

Deze vluchten werden gefinancierd door donaties en georganiseerd door El Al, dat voor gratis passagiersvervoer zorgde. El Al voegde vanaf 7 oktober 108 vluchten naar Israël toe om aan de toegenomen vraag naar vluchten te voldoen en de opschorting van vluchten door de meeste buitenlandse luchtvaartmaatschappijen te compenseren. We moeten er ook rekening mee houden dat er 21 vluchten gepland zijn naar Larnaca, 19 naar Athene, 18 naar New York en 11 naar Bangkok.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"