Nachrichten aus Aserbaidschan

Kremlin zegt dat Poetin gezond is en lacht dubbele geruchten weg – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

De Russische president Vladimir Poetin spreekt via een videoverbinding met leden van de Veiligheidsraad in Moskou, Rusland, op 20 oktober 2023. Licentierechten verkrijgen via Sputnik/Gavriil Grigorov/Pool REUTERS/File Photo

MOSKOU, 24 oktober (Reuters) – Het Kremlin ontkende dinsdag berichten dat president Vladimir Poetin ziek was en lachte de hardnekkige geruchten weg dat hij dubbele jurken droeg om zichzelf in het openbaar te vermommen.

“Alles gaat goed met hem, dit is een heel andere fraude”, zei Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov in antwoord op een vraag van het Russische Telegram-kanaal over het ongesourcete rapport dat door sommige westerse media werd verspreid. .

De woordvoerder lachte om de volgende vraag over dubbele bodybuilding en ontkende dat Poetin zulke bodybuilding had.

“Dit valt in de categorie van absurde hoaxes, waarover sommige mediakanalen met benijdenswaardige volharding discussiëren. “Dit veroorzaakt alleen maar een glimlach”, zei Peskov.

Judoliefhebber Poetin, die al lang het beeld schept van een ‘man van actie’, is op 7 oktober 71 jaar geworden. Hij heeft een druk programma met bijeenkomsten en openbare demonstraties, waarvan er vele op televisie worden uitgezonden.

Op zijn laatste schema stond vorige week een reis naar China, met stops in twee Russische steden op de terugweg.

In een interview in 2020 zei Poetin dat hij in het verleden om veiligheidsredenen de kans had gekregen om een ​​stuntdubbel te gebruiken, maar hij heeft lange tijd de geruchten ontkend dat hij een dubbelganger gebruikte.

Reuters Rapportage: Mark Trevelyan Redactie: Gareth Jones

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
25-10-2023 01:34:23
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"