Nachrichten aus Aserbaidschan

VS leggen nieuwe sancties op aan Hamas, een lid van de Iraanse Revolutionaire Garde – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

WASHINGTON, 27 oktober (Reuters) – De Verenigde Staten hebben vrijdag een tweede ronde van sancties aangekondigd tegen de Palestijnse groep Hamas na aanvallen op Israëlische gemeenschappen deze maand, waaronder het richten van een Hamas-functionaris in Iran en leden van de Iraanse Revolutionaire Garde.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën zei in een verklaring dat de maatregelen gericht zijn op extra activa in de investeringsportefeuille van Hamas en op individuen die het voor aan Hamas gelieerde bedrijven gemakkelijker maken om sancties te ontwijken.

Een in Gaza gevestigde organisatie die volgens het ministerie van Financiën diende als kanaal voor illegale Iraanse fondsen bestemd voor Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ)-groep was ook het doelwit, aldus het ministerie. Iran steunt Hamas en andere gewapende groepen in het Midden-Oosten.

“De actie van vandaag onderstreept de vastberadenheid van de Verenigde Staten om de financieringsnetwerken van Hamas te ontwrichten door onze handhavingsautoriteiten voor terrorismebestrijding in te schakelen en samen te werken met onze mondiale partners om Hamas de toegang tot het internationale financiële systeem te ontzeggen”, zei hij.

“We zullen niet aarzelen om maatregelen te nemen om het vermogen van Hamas om gruwelijke terroristische aanslagen uit te voeren verder te verminderen door meedogenloos zijn financiële activiteiten en financieringsbronnen aan te vallen.”

Israël bombardeerde de bevolkte Gazastrook nadat Hamas op 7 oktober gemeenschappen in het zuiden van Israël had aangevallen.

Israël zegt dat Hamas bij de aanval ongeveer 1.400 mensen, waaronder kinderen, heeft gedood en meer dan 200 mensen, waaronder kinderen, heeft gegijzeld.

Het ministerie van Volksgezondheid in het door Hamas gecontroleerde Gaza zei donderdag dat 7.028 Palestijnen, waaronder 2.913 kinderen, waren gedood bij Israëlische vergeldingsluchtaanvallen.

Reuters kon de betalingen niet onafhankelijk verifiëren.

De actie van vrijdag bevriest de Amerikaanse tegoeden van de doelwitten en verhindert doorgaans dat Amerikanen contact met hen opnemen. Degenen die bepaalde operaties met hen uitvoeren, lopen ook het risico op sancties.

Het ministerie van Financiën zei dat het sancties heeft opgelegd aan een Jordaanse staatsburger die in de Iraanse hoofdstad Teheran woont en dat hij diende als vertegenwoordiger van Hamas in Iran, evenals aan functionarissen die de Quds Force van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC-QF) trainden en trainden. ). Hulp aan leden van Hamas en andere gewapende groepen.

De commandant van de speciale brigade van de grondtroepen van de Iraanse Revolutionaire Garde, Sabre, was ook het doelwit. Het Amerikaanse ministerie van Financiën zei dat de Sabre Brigade in Syrië was ingezet en training gaf aan Hamas- en Hezbollah-leden in Libanon.

In het kader van de acties van vrijdag werden bedrijven uit Soedan en Spanje, evenals de Turkse aandeelhouders van een bedrijf dat eerder werd geïdentificeerd als onderdeel van de Hamas-investeringsportefeuille, het doelwit.

De VS hebben gezegd dat de Hamas-investeringsportefeuille, die naar schatting honderden miljoenen dollars waard is, bedrijven omvat die actief zijn in Turkije, maar ook in Soedan, Algerije, de Verenigde Arabische Emiraten en elders.

Het geweld van deze maand heeft de vrees doen ontstaan ​​voor een breder conflict in het Midden-Oosten.

Als reactie op een reeks aanvallen op Amerikaanse troepen in Irak en Syrië heeft het Amerikaanse leger donderdag twee faciliteiten in Oost-Syrië aangevallen die worden gebruikt door de Iraanse Revolutionaire Garde en groepen die zij steunt, aldus het Pentagon.

Terwijl de spanningen stijgen als gevolg van het conflict tussen Israël en Hamas, zijn Amerikaanse en geallieerde troepen minstens twaalf keer aangevallen door door Iran gesteunde troepen in Irak en vier keer in Syrië.

Nieuws door Daphne Psaledakis; Bewerkt door: Robert Birsel

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
27-10-2023 15:04:45
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"