Nachrichten aus Aserbaidschan

“Het Ministerie van Defensie vroeg ons om 4 procent ‘otkat'” – gerechtsbericht – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Er wordt beweerd dat er sprake is van grote corruptie bij de overdrachten aan het bedrijf dat diensten levert op het gebied van informatietechnologie aan het Ministerie van Defensie. Dit was een van de kwesties die werden onderzocht in het onderzoek van de functionarissen van de Algemene Rechercheafdeling van de Staatsveiligheidsorganisatie (SGK) van het Ministerie van Nationale Veiligheid.

Ulfat Abbasov, een vertegenwoordiger van het bedrijf waarmee het ministerie van Defensie al acht jaar samenwerkt op het gebied van informatietechnologie (IT), bevestigde dat er in de rechtbank voedsel is aangetroffen. Op 27 oktober getuigde hij voor de rechtbank van kolonel Malikmammad Gurbanov, hoofd van de afdeling Aanbestedingen en Aanbestedingen van het ministerie.

De zaak van M. Gurbanov, die ervan wordt beschuldigd een grote hoeveelheid voedsel te hebben gestolen, wordt behandeld bij de militaire rechtbank van Baku.

Ulfat Abbasov zegt dat de leden van het ministerie voorwaarden stellen aan samenwerking. Voorwaarde was dat de prijs in het contract 4 procent hoger was en dat bedrag werd overgemaakt. Later, wanneer het naar de bankrekening van het bedrijf overgemaakte bedrag in contanten wordt omgezet, wordt de extra 4 procent in contanten aan hen teruggegeven.

“Ze vroegen ons om 4 procent otkat. We gingen akkoord, de prijzen in het contract werden met 4 procent verhoogd. 3 procent van deze 4 procent ging naar de financiële afdeling en 1 procent naar de schatkist…” zei de vertegenwoordiger van het bedrijf.

vrijheid radio

Vrijheidskrant

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"