Nachrichten aus Aserbaidschan

Beste Angelina Jolie: Hamas is een kankergezwel dat net als de nazi’s moet worden vernietigd – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

A. Bar-Ilan Universiteit Een hoogleraar rechten heeft een open brief gestuurd naar actrice en voormalig VN-Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen Angelina Jolie, waarin zij er bij haar op aandringt de militaire interventie van Israël in Gaza te steunen, voor het welzijn van Israël, de inwoners van Gaza en de wereld.

“De enige manier om van de kankergezwel van Hamas af te komen is een aanzienlijke militaire interventie, inclusief grondtroepen, zoals de geallieerden deden om Duitsland te verlossen van de nazi’s en de militante heersers van Japan in de Tweede Wereldoorlog.” schreef professor Arie Reich, hoogleraar rechten en vice-kanselier van de universiteit. ‘Helaas zijn er tijdens de bevrijding van Europa veel burgers omgekomen. JapanMeer dan verwacht in Gaza. Maar sinds deze militaire interventies hebben we vrede in Europa en in de wereld bereikt, en kunnen de burgers van zowel Duitsland als Japan genieten van een beter leven dan ze ooit eerder hebben meegemaakt in een vrije, democratische samenleving.

“Dus, Angelina, als je echt geïnteresseerd bent in het ondersteunen van vrede en mensenrechten, moet je de militaire interventie van Israël steunen om de vrede en rust te herstellen,” zei hij.

De brief kwam als reactie op Instagram- en Facebook-posts waarin Jolie zei dat ze “de afgelopen weken genoeg van en boos was over de terroristische aanslag in Israël”, inclusief de verloren levens, weeskinderen en gijzelaars. Maar zelfs als wat er in Israël is gebeurd een terreurdaad is, kan dit de onschuldige mensen die zijn omgekomen als gevolg van de bombardementen op burgers in Gaza, die nergens heen konden en geen toegang hadden tot voedsel of water, niet rechtvaardigen. “Er is geen manier om te evacueren, of zelfs maar de grens over te steken en asiel aan te vragen.” Er zijn geen fundamentele mensenrechten.

Jolie: “Alles wat op ons pad kan komen burgerslachtoffers en mensenlevens moeten gered worden.”

MDA-teams evacueren een gewonde Palestijn uit Gaza naar de luchthaven Ben Gurion voor medische evacuatie naar Turkije. (Credit: KOBI GIDEON/GPO)

Reich antwoordde: ‘Helaas zal het zingen van vredesliederen niet werken, net zoals de ervaring van duizenden Israëlische deelnemers aan het Nova Peace Song and Dance Festival op 7 oktober, toen honderden mensen op tragische wijze werden gedood, ontvoerd en verkracht.

Advertentie

“Als leden van kibboets Beeri die een helpende hand boden aan de inwoners van Gaza en een organisatie oprichtten om kinderen uit Gaza te behandelen en in Israëlische ziekenhuizen tewerk te stellen, was dit absoluut niet waar.” Doe je werk”, vervolgde hij. Ze werden ook gedood en levend verbrand door hun buren in Gaza.

Hij voegde eraan toe dat inwoners van Gaza maar één plek hebben waar ze naartoe kunnen: het zuidelijke deel van de strook. Hij zei dat de meesten naar de humanitaire corridor gingen, terwijl degenen die dat niet deden ‘dit uit eigen beweging deden, hoogstwaarschijnlijk omdat Hamas hen aanmoedigde om te blijven of omdat Hamas hen ervan weerhield te vertrekken’. Zie je, ze zijn nodig als menselijk schild.

Het Hamas-hoofdkwartier bevindt zich onder het Shifa-ziekenhuis

Hij verklaarde dat de video’s en beelden die het Israëlische leger dit weekend heeft vrijgegeven, bewijzen dat Hamas het Al Shifa-ziekenhuis in het stadscentrum als commando- en controlecentrum gebruikte.

“Er is genoeg voedsel en benzine in de schuilplaatsen om de overgebleven inwoners van Noord-Gaza gemakkelijk te voeden, maar de uitgehongerde inwoners van Gaza zullen het niet met hen delen omdat het hun eigen doeleinden dient”, zei Reich.

“Dus als sommige van uw zogenaamde onschuldige burgers ervoor kiezen om te blijven, betekent dat dan dat Israël niet het recht heeft om actie te ondernemen om zijn eigen volk te beschermen en om voor eens en voor altijd de terroristische organisatie te vernietigen die Gaza controleert? Wilt u de staat doden? van Israël en al zijn inwoners?”

zei Rijk Jeruzalem Post hij schreef zijn reactie op Facebook om ‘een kleine bijdrage te leveren’ aan het publieke imago van Israël en ‘zijn best te doen’.

Hij verklaarde dat hij Jolie niet een “slecht persoon” vond en dat ze “absoluut niet antisemitisch” was. Hij benadrukte echter dat het belangrijk voor hem was om zijn open brief te delen, dat hij probeerde rechtstreeks contact op te nemen met Jolie en dat Israël ‘precies handelde zoals vereist door het internationaal recht’.

Jolie werkte ruim twintig jaar als speciaal vertegenwoordiger van UNHCR bij de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN. In haar rol verhoogde ze het bewustzijn en verleende ze steun aan vluchtelingen, waaronder Palestijnse vluchtelingen.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"