Nachrichten aus Aserbaidschan

13 Israëlische strijders hebben Kibboets Nir Am gered van tientallen terroristen – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Op zaterdagochtend 7 oktober kreeg Andrey, een speciaal lid van de motoreenheid van de tactische brigade, een telefoontje en werd ontboden naar de Gazastrook. Hij had een vaag gevoel dat er iets belangrijks gebeurde, maar hij kon zich dat nooit voorstellen. volledige omvang van de noodsituatie.

Andrey verliet zijn huis in Yokneam op zijn motorfiets om zich bij zijn kameraden te voegen die voor militaire dienst waren opgeroepen.

“We zijn aangekomen Kibboets Nir Amen de deur was gesloten, ‘herinnerde hij zich. “Wij gingen naar binnen.”

Plotseling stond de politie oog in oog met de terroristen. De situatie werd gespannen.

Andrey hoorde plotseling geweerschoten en besefte hoe dichtbij het gevaar was.

‘Ik keek op en zag drie van onze jagers onder vijandelijk vuur liggen. ‘Ons werd verteld dat er slachtoffers waren. “Toen we zagen dat nog drie van onze vrienden gewond raakten in het open veld, renden we naar hen toe.”

Op dit kritieke moment wisten Andrei en zijn medesoldaten dat ze hun gewonde kameraden moesten redden.

Advertentie

Ze lagen voortdurend onder vijandelijk vuur terwijl ze probeerden een van de gewonde krijgers te helpen.

“We schuilden achter het militaire voertuig en beantwoordden het vuur”, zei Andrey. ‘Samen met mijn twee medestrijders ging ik snel op weg om de gewonden te bereiken. ‘Ondanks het brutaal neerschieten van de terroristen hebben we ze met succes geneutraliseerd.’

Andrey nam het pistool van een van de gewonden en verzamelde, omdat hij weinig munitie had, patronen van zijn gewonde kameraden.

“Midden in de chaos riep iemand dat een andere soldaat ernstig gewond was geraakt aan het hoofd”, herinnert Andrey zich. “We hebben hem snel overgebracht naar de safety car voor medische noodhulp.”

heroïsche strijd

Terwijl ze een uur lang hevig tegen de terroristen vochten, slaagden de krijgers erin vier gewonde mensen in de kibboets te redden totdat er versterkingen arriveerden. De oorlog eiste op tragische wijze het leven van Roman Gandel, instructeur van de tactische eenheid van het leger. grenspolitie.

“Ik wilde gewoon onze gewonde vrienden redden”, zei Andrey. “Wat de situatie ook was, we bleven vechten.”

De heroïsche inspanningen van 13 strijders met beperkte munitie verhinderden de infiltratie van 37 terroristen.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"