Nachrichten aus Aserbaidschan

Exclusief: China slaat Australische en Franse tarwe op, omdat schade aan gewassen tot koopwoede leidt – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

China kocht ongeveer 2 miljoen ton Australische nieuwe oogsttarwe Ongeveer 2,5 miljoen ton Franse tarwe verkocht aan China Grote import van Australische tarwe om het aanbod in Azië te vergroten Ongeveer 25 miljoen ton, of ongeveer 20% van de Chinese oogst, beschadigd door regen

SINGAPORE/BEIJING, 31 oktober (Reuters) – China zal dit jaar recordhoeveelheden tarwe importeren, zeiden handelsbronnen, te midden van zorgen dat regen de gewassen zal beschadigen en droog weer in de exporterende landen de kooplust van Peking zal vergroten en de prijzen laag zal houden.

De koopwoede van China zal de mondiale prijzen ondersteunen, die dit jaar met meer dan een kwart zijn gedaald op basis van de futuresprijzen in Chicago, aldus handelaren.

China, ‘s werelds grootste tarweproducent en -consument, kocht in oktober bijna twee miljoen ton nieuwe Australische tarwe voor leveringen in december, vertelden handelsbronnen aan Reuters. Het bedrijf vermeldde dat er sinds september ongeveer 2,5 miljoen ton Franse tarwe is besteld voor levering in december en maart, en merkte op dat dit ongebruikelijk grote volumes zijn voor deze tijd van het jaar.

Twee Singaporese handelaren verklaarden dat de Chinese import in 2023 in totaal ongeveer 12 miljoen ton zal bereiken en in 2022 een recordhoogte van 9,96 miljoen ton zal bereiken, en dat de levendige inkoop in 2024 zal voortduren.

Een Singaporese handelaar met een internationaal bedrijf dat tarwe aan China verkoopt, zei: “China heeft dit jaar problemen gehad met de kwaliteit van de gewassen, en Australië, de belangrijkste tarweleverancier van China, zal minder ontvangen.”

“Ze kopen zo veel en zo snel als ze kunnen. Eén handelaar zei dat het aanbod, vooral uit Australië, uiteindelijk zal afnemen.

China zei dat de tarweoogst dit jaar met 0,9% is gedaald tot 134,5 miljoen ton, de eerste daling in zeven jaar ondanks de uitbreiding van het plantareaal, nadat zware regenval de volwassen granen in het belangrijkste centrale teeltgebied vlak voor de oogst heeft getroffen. Lees verder

Peking heeft geen beoordeling van de productkwaliteit gegeven.

Maar twee Singaporese handelaren en een Sydney-dealer schatten dat ongeveer 25 miljoen ton van de Chinese oogst dit jaar, oftewel ongeveer 20%, door de regen is beschadigd. Een deel van de door regen beschadigde tarwe zal uitsluitend worden gebruikt als veevoer of worden gemengd met geïmporteerde tarwe van hogere kwaliteit om meel te maken.

Het Chinese ministerie van Landbouw reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Het Chinese Muyuan Foods, ‘s werelds grootste varkensvleesproducent, profiteerde van de beschikbaarheid van door regen beschadigde tarwe. Muyuan vertelde investeerders vrijdag dat de aankoop van gekiemde tarwe, die plaatsvindt wanneer volwassen planten nat worden en niet langer kunnen worden gebruikt voor het malen, aanzienlijk heeft bijgedragen aan lagere productiekosten.

“Australië heeft de mogelijkheid om de kwaliteitskloof te dichten die China momenteel ervaart, vooral op het gebied van eiwitrijke tarwe”, zegt Stefan Meyer, graanmakelaar bij StoneX in Sydney.

De tarweproductie in Australië, de op een na grootste exporteur ter wereld, zal naar verwachting dalen van het record van 39,7 miljoen ton vorig seizoen naar 26 miljoen ton als gevolg van droogte veroorzaakt door het El Niño-weerpatroon, maar de kwaliteit is dit jaar beter omdat het weer droog is . Het veroorzaakt een hoog eiwitgehalte.

Ma Wenfeng, senior analist bij Beijing Orient Agribusiness Consultancy, zei dat een klein deel van de Chinese tarweoogst (ongeveer 20 miljoen ton) niet geschikt is voor hoogwaardig malen, maar dat een deel ervan na reiniging kan worden gebruikt.

Ma en anderen in China hebben gezegd dat aantrekkelijke prijzen een grotere motor zijn voor de Chinese import.

“De belangrijkste reden is de prijs; die is echt goedkoop”, zegt Rosa Wang, analist bij Shanghai JC Intelligence Co Ltd.

China houdt waarschijnlijk rekening met de toegenomen weersrisico’s in zijn belangrijkste exportlanden en bereidt zich voor op volgend jaar.

MEER VOLGT

Volgens douanegegevens is de Chinese tarwe-import van januari tot september met 53,6% gestegen tot 10,17 miljoen ton; waarvan 6,4 miljoen ton afkomstig was uit Australië en 1,8 miljoen ton uit Canada. Deze cijfers weerspiegelen niet de bestellingen voor toekomstige leveringen, zoals de recente aankopen van zachte rode wintertarwe uit de Verenigde Staten.

In tegenstelling tot andere grondstoffen is de Chinese import van Australische tarwe de afgelopen jaren niet beïnvloed door bilaterale spanningen tussen de twee regeringen. Deze spanning is de afgelopen maanden overigens afgenomen.

De zware aankopen van Peking uit Australië zouden rivaliserende importeurs zoals Indonesië en Japan kunnen dwingen op zoek te gaan naar alternatieven uit Noord-Amerika en het Zwarte Zeegebied, aldus handelaren.

Een Singaporese handelaar zei dat de Chinese tarweaankopen de mondiale tarweprijzen hebben gestabiliseerd.

“We verwachten echter dat de prijzen verder zullen stijgen nu China tarwe van betere kwaliteit uit de VS gaat kopen vanwege de inkrimping van het aanbod in Australië”, aldus de handelaar.

Gezien de lagere productie in Australië zeggen handelaren en analisten dat China de komende maanden aanzienlijk grotere hoeveelheden Franse tarwe zal importeren.

“Het zou ons niet verbazen als China naar Amerikaanse en mogelijk Canadese zomertarwe kijkt, aangezien de VS een iets grotere oogst zomertarwe heeft, een tarwesoort die voor veel importeurs als ‘ondersteunend’ aanbod zou kunnen dienen”, zegt hij. gezegd. . Jeffrey McPike is een Amerikaanse analist bij WASDEA Commodity broker.

Naveen Thukral en Dominique Patton rapporteren; Aanvullende reportages door Peter Hobson in Canberra, Gus Trompiz in Parijs en Julie Inversen in Chicago, onder redactie van Tony Munroe en Simon Cameron-Moore.

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
31-10-2023 08:14:20
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"