Nachrichten aus Aserbaidschan

As Rusland-Iran: kunnen Wagner-wapens in Libanon Israël schaden? – analyse – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Wall Street Journal Hij zei donderdag: “De Verenigde Staten beschikken over inlichtingen. Wagner-groep“Het kan luchtverdedigingssystemen leveren aan de Russische paramilitaire groep Hezbollah.”

Hezbollah beschikt al over een indrukwekkend arsenaal. Het toevoegen van luchtverdedigingssystemen buiten het bereik van bestaande grond-luchtraketten zou de groep tot een nog grotere bedreiging maken.

“Het systeem in kwestie is de SA-22, die luchtafweerraketten en luchtafweergeschut gebruikt om vliegtuigen te onderscheppen”, aldus het rapport. In het rapport staat dat de Amerikaanse functionaris niet kon bevestigen of het systeem al dan niet was verzonden. “Wagner heeft een speciale ploeg in Syrië, waar ook Hezbollah-strijders aanwezig zijn.”

Het is nuttig om hier naar de context te kijken. Iran heeft in het verleden geprobeerd luchtverdedigingssystemen aan Hezbollah te leveren. Ook een rapport Ahorst al-Awsat Hij zei in juli dat Hezbollah zijn luchtverdedigingssysteem al had ontwikkeld. Dit omvat verwijzingen naar de SA-8- en SA-22-systemen. Bovendien werd in een rapport van Ynet in 2018 gesteld dat Iran probeerde het 3e Khordad-systeem naar de T-4-basis in Syrië te verplaatsen.

Een basis die door Iran wordt gebruikt voor onbemande luchtvaartuigen. Iran steunt Hezbollah Hezbollah is actief in Syrië.

Hezbollah was op zoek naar meer geavanceerde luchtverdedigingssystemen

Het was daarom al bekend dat Hezbollah geïnteresseerd was in een meer geavanceerde luchtverdediging. SA-22 is al genoemd. SA-22 is echter een systeem waar Hezbollah misschien niet veel aan heeft. Allereerst is dit een op een vrachtwagen gemonteerd systeem.

SA-22 is ook bekend als Pantsir. Het is in de loop der jaren verbeterd sinds de ontwikkeling ervan tientallen jaren geleden. Het combineert zowel wapens als raketten. Er wordt gebruik gemaakt van een radarsysteem om doelen bij te houden. Het kan meerdere doelen tegelijkertijd volgen.

Advertentie

Het is echter moeilijk om meerdere doelwitten tegen te komen die uit verschillende richtingen komen. In Libië en Syrië presteerde het systeem bijvoorbeeld niet goed tegen de Turkse Bayraktar-UAV’s.

Het systeem staat op een groot chassis van 8 bij 8 wielen dat door een vrachtwagen wordt getrokken. Volgens bronnen zijn er twee 30 mm kanonnen die 2.500 granaten per minuut kunnen afvuren; met raketten. Het kan 12 interceptors afvuren en doelen volgen op een afstand van 24 km. Het systeem werkte zowel in Syrië als in Libië niet goed. Het is niet duidelijk waarom dit een game changer zou zijn voor Hezbollah, maar het zou een bedreiging kunnen vormen voor vliegtuigen en drones, en dus zeker ook een bedreiging voor de regio. Voor Hezbollah is elk wapen een bedreiging.

Het algemene probleem is dat Hezbollah opereert als een illegaal terroristenleger in Libanon. Het is een probleem om luchtverdediging te kunnen importeren. Zijn werk met andere groepen zoals Wagner vormt een potentiële bedreiging voor de regio. Dit laat zien hoe grote problemen ‘niet-statelijke’ actoren kunnen veroorzaken.

Betrekkingen tussen Rusland en Iran

Daarom maakt de context van Hezbollah’s streven naar luchtverdedigingssystemen deel uit van een breder probleem. Dit maakt deel uit van de relatie tussen Iran en Rusland, die gaat over hoe Iran en Rusland Syrië en de regio destabiliseren, en hoe Rusland Israël bekritiseerde na de Hamas-aanval.

Naast de bestaande Iraanse smokkelroutes naar Hezbollah vormt de mogelijkheid dat Russische groepen in contact komen met Hezbollah ook een strategische bedreiging voor de regio.

Hezbollah heeft onlangs zijn aanvallen op Israël opgevoerd. Deze week werd een grond-luchtraket gelanceerd op een drone. Daarom demonstreert de groep haar capaciteiten en haar bereidheid om ongestraft wapens te gebruiken. Israël reageerdemaar Hezbollah gaat door met zijn dreigementen.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"