Nachrichten aus Aserbaidschan

Iraanse rechtbank verwierp het bezwaar van de Azerbeidzjaanse student – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Moeder van Farid Safarli: “Noch Farid, noch zijn advocaat waren uitgenodigd voor de rechtbank”

Het bezwaar van de Azerbeidzjaanse staatsburger Farid Safarli, die in Iran tot 2 jaar gevangenisstraf werd veroordeeld, werd niet aanvaard.

De moeder van Farid Safarlı, Dilara Aşkarova, legde de situatie uit aan Meydan TV.

Dilara Asgarova zei dat ze haar zoon elke dag ontmoet via het Azerbeidzjaanse consulaat.

Volgens hem zijn noch Farid, noch zijn advocaat uitgenodigd voor het Hof van Beroep.

De rechters besloten onderling om de klacht niet in behandeling te nemen.

De moeder zegt dat ze ontevreden is over de omstandigheden waarin haar zoon wordt vastgehouden:

“We praten elke dag en zullen vandaag de volgende juridische stappen met de advocaat bespreken.”

D. Asgarova merkte op dat zij contact had met het Azerbeidzjaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ik weet dat het ministerie de zaak van Farid in gedachten houdt. Ik weet dat er nog steeds pogingen worden ondernomen om hem uit te leveren aan Azerbeidzjan. Uiteraard ben ik het niet eens met de uitspraak van de rechtbank. Ik ben niet blij dat het bezwaar niet is aanvaard. “Ik dacht dat er nieuwe feiten werden gepresenteerd, nieuwe vertalingen werden gemaakt en dat ze daarom Farid zouden vrijspreken, maar dat gebeurde niet.”

De Azerbeidzjaanse student Farid Safarli, die op 2 augustus in Iran werd gearresteerd op beschuldiging van spionage, werd veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf.

Op 14 september besprak procureur-generaal Kamran Aliyev de strafzaak tegen Farid Safarli met zijn Iraanse collega Mohammed Kazem Movahedi-Azadi, die Bakoe bezocht.

Op 1 oktober vertelde Kamran Aliyev aan de lokale media dat hij het Iraanse Openbaar Ministerie had gevraagd de zaak Farid Safarli opnieuw te onderzoeken en de principes van het humanisme aan te tonen.

Hij beloofde ook dat deze kwestie opnieuw zou worden onderzocht en dat het parket zijn standpunt zou presenteren in overeenstemming met de principes van het humanisme. -Kamran Alijev voornoemd.

Farid Safarli, 27, een afgestudeerde student aan de Universiteit van Jena in Duitsland, ging op 20 februari 2023 naar Teheran om zijn vriendin te zien, een arts die aan dezelfde universiteit werkt.

Hoewel hij op 5 maart naar Duitsland zou terugkeren, deed hij dat niet.

Later werd vernomen dat hij was gearresteerd op beschuldiging van spionage.

Farid Safarli zei dat hij niets te maken had met de beschuldigingen die tijdens het onderzoek en het proces waren geuit.

Tijdens de hoorzitting op 19 juli werd de aanklacht “spionage” tegen Farid Safarli vervangen door de aanklacht “spionage-intentie”.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan (MFA) heeft op 9 maart een nota aan Iran gestuurd over Farid Safarli.

De moeder van Farid Safarlı, Dilara Asgarova, ontving op 1 juni de officiële brief over de arrestatie van haar zoon in Iran.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken vertelde de moeder van de student dat Farid Safarli in Iran werd vastgehouden op beschuldiging van spionage.

De Iraanse wetshandhavers hielden de detentie drie maanden vast.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"