Nachrichten aus Aserbaidschan

Erdoğan: “Netanyahu kan niet onze gesprekspartner zijn, we hebben hem verwijderd” – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

De Turkse president geeft het Westen de schuld van wat er in Gaza is gebeurd

President Recep Tayyip Erdoğan beantwoordde vragen van lokale journalisten toen hij terugkeerde van zijn bezoek aan Kazachstan.

Hij was hard tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu sprak.

Erdogan zei dat ze tijdens de topconferentie van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking in Riyad een staakt-het-vuren konden bereiken.

Wij zullen voorbereidende onderzoeken uitvoeren naar wat dit staakt-het-vuren inhoudt qua procedure en inhoud. Tijdens de top zullen we presentaties geven over het hoofdonderwerp. Wij hopen de voorwaarden van het staakt-het-vuren dienovereenkomstig te kunnen bevorderen. “Natuurlijk is de positie van de lidstaten van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking hier erg belangrijk.”

Erdoğan benadrukte dat Israël een zeer verkeerde stap heeft gezet en zei dat Tel Aviv met dit besluit feitelijk zijn toekomst heeft verduisterd.

Dit is een situatie die niet alleen Israël zorgen baart, maar ook de uitbreidingen buiten Israël. Het belangrijkste is nu om een ​​stap terug te doen.”

Hij zei dat de Israëlische premier Netanyahu de voornaamste verantwoordelijke is voor de huidige situatie:

Tot nu toe waren er in Israël toespraken tegen Netanyahu. Het allerbelangrijkste was dat 121 landen tegen Israël stemden in de VN-stemming die een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza eiste. Slechts 45 landen onthielden zich van stemming en 14 landen kozen de kant van Israël. Er staat niemand aan de kant van Israël behalve Amerika. Wat laat dit zien? Je kunt zoveel wapens hebben als je wilt, zoveel geld als je wilt, maar dat is niet genoeg. “De stemming bij de Verenigde Naties was in dit opzicht erg belangrijk.”

In feite is dit een stemrapport. In dit rapport faalde Israël en kreeg het geen voldoende. Helaas zijn de landen die momenteel lid zijn van de Verenigde Naties op het punt van het staakt-het-vuren in tweeën verdeeld. Ik denk dat de 121 landen die in de VN hebben gestemd, landen zijn die een gezond staakt-het-vuren willen. 45 landen willen het, maar ze zijn op het punt gekomen dat ze het niet willen. Veertien landen zeggen ‘nee’ tegen het staakt-het-vuren. “Er is zo’n structuur in de wereld.” – zei Erdogan.

Volgens hem is er bijna een maand verstreken sinds de oorlog, maar gaat het proces Israël tegen:

Israël heeft deze wrede stap niet alleen gezet. Wanneer Amerika wordt genoemd, moet niet aan Amerika zelf worden gedacht. Ik denk dat Amerika binnen het Westen beoordeeld moet worden. Het hele Westen, vooral Amerika, staat nu aan de kant van Israël. Wij willen dat Gaza een vreedzame regio wordt binnen de grenzen van 1967, met zijn geografische integriteit, een integraal onderdeel van de onafhankelijke Palestijnse staat, met Oost-Jeruzalem als hoofdstad. “We bespreken deze kwesties met alle leiders en vertellen hen dat er geen vrede in de regio zal zijn tenzij er een rechtvaardige en duurzame vrede in de regio wordt bereikt.”

“De staten die een oogje dichtknijpen voor de bloedbaden in Israël, er achter staan ​​en zelfs het risico lopen de waarden die zij verdedigen te schenden, zijn zich hiervan bewust. Westerse landen, die buigen als ze zich de bloedbaden herinneren die ze hebben gedoogd, worden verpletterd door de schaamte.” van hun houding ten opzichte van het bloedbad in Gaza. We roepen: waar is de gerechtigheid? Waar zijn de internationale organisaties opgericht om de vrede te handhaven? “Waar zijn de mensenrechtenverdedigers? Zie je, ook al zwijgen overheidsfunctionarissen, de mensen zijn dat niet. Ondanks alle verboden en beperkingen op straat in Europa eisen mensen gerechtigheid op de pleinen.” – De president van Türkiye heeft dat gezegd.

Erdoğan verklaarde dat hij op dit moment geen enkel contact heeft met Israëlische functionarissen en benadrukte dat de directeur van de Nationale Inlichtingendienst, İbrahim Kalın, een ontmoeting had met de Israëlische kant.

Uiteraard onderhandelt hij ook met Palestina en Hamas. Laat me je dit vertellen: Netanyahu is niet langer onze gesprekspartner, hij is niet langer iemand met wie we kunnen praten. Wij hebben het verwijderd. Ik zal over deze kwestie beslissen tijdens de bijeenkomsten die we zullen houden op de top van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking.

Bovendien is het niet mogelijk om de banden volledig te verbreken, vooral niet in de internationale diplomatie. Daarom gebruiken we samen met minister van Buitenlandse Zaken Hakan Fidan, directeur van de Nationale Inlichtingenorganisatie İbrahim Kalın en mijn andere ministervrienden alle mogelijkheden van diplomatie en zullen we dat blijven doen. Ons hoofddoel is het bereiken van definitieve vrede in het Israëlisch-Palestijnse probleem. “Wij nemen hiervoor initiatieven, ontwikkelen formules en zullen dat blijven doen.” De president van Turkiye voegde eraan toe.

Hij is van mening dat de Europese Unie een “zeer vreemde en inconsistente” rol heeft gespeeld in recente processen:

“De Europese Unie heeft geen eerlijke aanpak getoond. Helaas hebben noch Engeland, noch Duitsland, noch Italië, noch Frankrijk in deze periode een eerlijke aanpak getoond. Met andere woorden, het is niet mogelijk om zoiets van de Europese Unie te verwachten. Het is al meer dan vijftig jaar een land als Turkije.” Wat kun je nog meer verwachten van zo’n instituut dat je aan de deur houdt? Daarom mogen we, zelfs als we zeggen dat een rechtvaardige wereld mogelijk is, geen eerlijke houding verwachten. als het om de Europese Unie gaat.

Weet u nog, ik zei dat ze allemaal Israël een schuld schuldig zijn. Maar Turkije is Israël niets verschuldigd. Er is geen duidelijkere verklaring dan deze. Duitsland kan zijn schulden niet meer betalen. Dit is heel duidelijk. Dat geldt ook voor de anderen. Sommige politici daar, waar onze wetgeving zeer ontwikkeld is, zeggen: “We zijn Israël een schuld schuldig, en we betalen deze schuld openlijk.” Ik zal geen namen noemen. Een Duitse politicus met wie ik heel bevriend ben, zegt: ‘We hebben schulden.’ Er is een voorbeeld van de Holocaust. Tegenwoordig wordt in Europa de geschiedenis van dubbele standaarden, gebrek aan principes en wetteloosheid geschreven. – gezegd.

Erdoğan zei ook dat Zweden geen maatregelen heeft genomen met betrekking tot de activiteiten van de terroristische organisatie PKK.

Er wordt geen actie ondernomen. Het was onze plicht om deze kwestie eerst aan het Parlement voor te leggen, en dat hebben we gedaan. Van nu af aan zullen we ons werk daar voortzetten als onze vrienden in het parlement en de Volksalliantie. Onlangs stuurde NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg mij een klein bedankbericht. Ook deze onderzoeken volgt hij op de voet. Hij zegt dat het voor mij een positieve stap is om deze kwestie naar het parlement te sturen. ziet”.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"