Nachrichten aus Aserbaidschan

Terroristische infrastructuur vervaagt de grenzen tussen civiele en militaire doelen – Israel News – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Ik heb er een paar bijgewoond Aanvallen op de GazastrookMaar ik moet toegeven dat ik nog nooit zo bang ben geweest. De intensiteit van de oorlog veroorzaakte veel tegenstrijdige gedachten, waaronder de situatie van mijn familie en mijn zoon, die gewond raakte en lang nodig had om te herstellen. Maar al mijn twijfels werden afgelopen donderdag weggenomen toen we de definitieve goedkeuring kregen van de Israëlische strijdkrachten om zich een dag bij de troepen te voegen.

Vrijdag vertrokken we richting het zuiden Negev-brigadereserve-infanteriebrigade passeert Beit Hanoun in de Gazastrook.

Burgergemeenschappen langs de grens met Gaza zijn omgevormd tot tijdelijke militaire bases

Velen van hen onmiddellijk na het begin van de oorlog Een kibboets aan de grens met Gaza In een ander tempo dan eerdere militaire operaties werden het tijdelijke militaire bases waar de civiele activiteiten grotendeels gewoon doorgingen. Tegenwoordig zijn er bijna geen burgers meer in welke gemeenschap dan ook.

“Tot We waren in reserve op 7 oktober‘ zei een van de soldaten die in de regio dienden. ‘We zijn nu allemaal soldaten. “Een deel van de reserveonderdelenapparatuur was oud, maar we hebben nu alles wat we nodig hebben.”

Een Palestijnse strijder van de Quds Brigades, de militaire vleugel van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), werd gezien in een militaire tunnel in Beit Hanoun in de Gazastrook. 18 mei 2022. (Bron: ATTIA MUHAMMED/FLASH90)

Later ontvingen we informatie van de commandant van het Zuidelijk Commando, generaal-majoor, dat journalisten sindsdien niet meer zijn toegelaten. Yaron Finkelstein had een auto nodig om Negev-brigadecommandant Ivri Elbaz in Beit Hanun te ontmoeten en met eigen ogen de talrijke tunnels te zien die door de huizen en velden van de bewoners waren gegraven. Een andere soldaat zei: “Onze troepen moeten altijd alert zijn, want terroristen komen altijd uit tunnels die we nog niet hebben opgemerkt en schieten niet op soldaten.”

Sayeret Givati, een soldaat van de Rotem Brigade en lid van de inlichtingendienst van de brigade, zei dat hij herhaaldelijk Hamas-terroristen was tegengekomen die probeerden Israël te infiltreren via tunnels in een van zijn regimenten aan de Israëlische kant van de grens.

Geen van beide was succesvol, maar het was opnieuw een voorbeeld van de complexiteit van oorlog. Alles ondergronds in Gaza is omgebouwd tot een enorme complexe ‘metro’, dus zelfs als de IAF en de grondtroepen erin slagen de grondinfrastructuur van Hamas te vernietigen, zullen de tunnels slechts een front blijven.

Advertentie

Shir is een van de twee vrouwelijke paramedici van dienst 7 oktober Tijdens zijn dienstplicht was hij grenswachter en later werd hij opgeleid tot paramedicus. Magen David Adom. “Hopelijk zullen er niet te veel verliezen zijn”, zei hij. We hebben allemaal gezinnen die thuis op ons wachten, sommigen van ons hebben kinderen. We slapen net als iedereen op de grond; Het hoort allemaal bij het werk.”

Toen het eindelijk tijd was om Gaza binnen te gaan, kregen we in een last-minute briefing van veiligheidsfunctionarissen te horen dat we met een groep zouden binnenkomen. tank konvooi en gepantserde personeelsvoertuigen zijn zo luid dat het moeilijk is om de commandant te horen.

Ambtenaren legden uit dat de grootste zorg was dat het zou worden afgevuurd door antitankraketten die werden afgevuurd door terroristen die uit de tunnels tevoorschijn kwamen en snel ondergronds verdwenen. Dror Aharoni, 56, chauffeur van een nabijgelegen APC, diende twaalf jaar geleden niet meer in de reserven.

Hij was niet de enige reservist die zich vrijwillig aanmeldde toen het tijd werd om de personencarrier te besturen: “Ze hadden ervaren chauffeurs nodig, en vijf van ons boden zich vrijwillig aan. We weten hoe we de klus moeten klaren, we gaan naar binnen en dragen ons steentje bij.” Zware vrachtwagens gaan niet erg snel, maar Aharoni drukte hard op het gaspedaal om zo snel mogelijk te gaan.

herinnert zich Bei Hanu

De voornaamste zorg was het neerschieten van antitankraketten, een veel voorkomend verschijnsel. Terwijl we richting Beit Hanoun reden, passeerden we een gebied dat ik me herinnerde van mijn dienst tijdens de operaties Protective Edge in 2014, Lead in 2008 en Summer Rains in 2006. Beit Hanun lijkt vandaag de dag in niets meer op toen.

We ontmoetten Elbaz in een van de weinige gebouwen die min of meer intact bleven. Op 7 oktober woonden meer dan 40.000 Palestijnen in Beit Hanoun; Nu zijn er geen meer. Tijdens de periode die Israël de inwoners van Gaza de tijd gaf om het zuidelijke deel van de strook binnen te gaan, heeft Hamas de meeste van deze gebouwen met boobytraps in de val gelokt.

Als iemand die al jaren gediend heeft Sayeret Givati ​​​​en vocht Elbaz, 39, die aan bijna alle operaties in Gaza heeft deelgenomen, kent de regio goed. Elbaz raakte in 2008 gewond door eigen vuur tijdens operatie “Hot Winter” als plaatsvervangend compagniescommandant van de Palsar-divisie, die gespecialiseerd was in terrorismebestrijding, verkenning, man-tegen-man-gevechten en tunneloorlogvoering.

Nadat hij hersteld was, keerde hij terug naar zijn dienst en werd benoemd tot commandant van het inlichtingenbataljon, momenteel een van de meest ervaren commandanten bij gevechtsoperaties in de Gazastrook. Omdat hij besefte dat deze oorlog zeker anders zou zijn dan eerdere operaties, spreidde hij een kaart uit op de keukentafel thuis en noteerde hoe de IDF alle gevechtsoperaties coördineerde en de locaties van de blootgestelde tunnels. kan worden vernietigd.

Toen we de trap opliepen, konden we Netiv Ha’asara en het kapotte grenshek duidelijk zien. Een paar dagen geleden probeerden enkele terroristen de grens over te steken via ondergrondse tunnels. Kibboets Erez en de energiecentrale van Ashkelon waren vanaf dit punt ook zichtbaar; Dit liet me meteen zien hoeveel de architecten van het bloedbad van 7 oktober wisten over de grens door alles vanaf hier te observeren. Je kon alles zien.

“De hele tuin, die tot een paar weken geleden vol stond met palm-, granaatappel- en olijfbomen, is vanaf hier te zien”, zei Elbaz. ‘Vandaag ben je onderweg hierheen hun vernietigde stoffelijke resten gepasseerd.’

Toen begon een eenheidscommandant een onbegrijpelijk netwerk van ondergrondse tunnels te beschrijven dat zich uitstrekte van Gaza tot Israël. Elbaz schat dat minder dan 80 procent van de huizen in Beit Hanoun een terrorismegerelateerde infrastructuur heeft en in de dagen vóór de landinvasie van de IDF was voorzien van explosieven en boobytraps.

“Bij eerdere operaties was er een duidelijkere scheiding tussen burgers en terroristen in Gaza. Het uitgebreide tunnelnetwerk dat door Hamas is gecreëerd, is echter anders dan alles wat we ooit hebben gezien.” concludeerde Elbaz.

Vertaald door Hannah Hochner.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"