Nachrichten aus Aserbaidschan

Aliyev noemde degenen die de betrekkingen tussen Iran en Azerbeidzjan willen verstoren “vijanden” – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Ibrahim Raisi zei dat ze bereid zijn het herstel van Karabach te steunen

Iraanse bedrijven zijn naar verluidt bereid om te helpen bij de wederopbouw van Karabach en de ontwikkeling van Azerbeidzjan in het algemeen.

De Iraanse president Ibrahim Raisi had op 9 november een ontmoeting met de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev in Tasjkent. sprak.

De Iraanse president merkte op dat ze blij zijn met de bevrijding van Karabach:

We zijn erg blij dat Karabach na vele jaren terugkeert naar zijn voorouderlijk land. Dit is Azerbeidzjan. Azerbeidzjan slaagde erin zijn territoriale integriteit te herstellen. Wij hopen dat Karabach zal worden herbouwd en hersteld. In dit plan staan ​​we, net als voorheen, klaar om u te ondersteunen bij de wederopbouw van Karabach en onze diensten aan te bieden, ook op technisch en technisch gebied. “Iraanse bedrijven staan ​​klaar om onze dierbare Azerbeidzjaanse vrienden te helpen bij het herstel van Karabach en de ontwikkeling van Azerbeidzjan in het algemeen.”

Ibrahim Raisi benadrukte dat de situatie in de transport- en doorvoersector met de dag verbetert.

De transportactiviteiten tussen onze landen nemen toe. Dit is waar u en wij naar streven. De Agband-route over de rivier de Araz en de projecten die we in overleg met elkaar hebben uitgevoerd, komen tegemoet aan de belangen van beide landen. “Dit garandeert transportverbindingen tussen Azerbeidzjan, Iran en Nachitsjevan en elimineert de zorgen op dit gebied.”

“We zijn er zeker van dat onze betrekkingen zich met de dag ontwikkelen, in strijd met de wensen van onze rivalen, en dat de landen die onze betrekkingen willen belemmeren teleurgesteld zijn omdat ze hun plannen niet kunnen uitvoeren.” De Iraanse president voegde eraan toe.

Terugdenkend aan de militaire operaties in september zei de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev dat het separatisme in Azerbeidzjan is geëindigd:

Dit schept niet alleen de voorwaarden voor een actievere ontwikkeling van Azerbeidzjan, maar creëert ook een gunstig klimaat in de hele regio. U noemde een belangrijke fase in de geschiedenis van onze bilaterale betrekkingen, namelijk de start van de bouw van de brug over de rivier de Araz bij Abend. “Dit is een project met grote verwachtingen.”

Volgens Aliyev heeft Armenië een grote fout gemaakt:

“Drie jaar na de Tweede Karabach-oorlog weigerde en blijft Armenië weigeren te voldoen aan zijn verplichting om vervoer van het grootste deel van Azerbeidzjan naar Nachitsjevan te verzorgen. Dit is hun keuze, ik denk dat ze een grote fout hebben gemaakt.”

“Als resultaat van het gezamenlijke werk van de vertegenwoordigers van Iran en Azerbeidzjan zijn we overeengekomen dat de spoor- en wegroute door de zuidelijke oever van de rivier de Aras zal lopen. Ik ben er zeker van dat dit project in korte tijd zal worden uitgevoerd en wordt een ander aspect van de Noord-Zuid-transportcorridor. Als gevolg daarvan zullen we twee routes hebben: de ene via de Astara-rivier en de andere door het grondgebied van Agband. Beide routes zullen dienen om de broederlijke betrekkingen tussen Iran en Azerbeidzjan te versterken. en zal ook toegankelijk zijn voor onze buurlanden en andere partnerlanden. Alijev trok de aandacht.

De afgelopen jaren zijn we ook getuige geweest van pogingen van buitenregionale machten om in te grijpen in de vriendschappelijke betrekkingen tussen Iran en Azerbeidzjan. Deze pogingen mislukten. Ik ben er zeker van dat onze vijanden hun doelen zelfs nu niet zullen kunnen bereiken. “Iran en Azerbeidzjan zullen succesvol blijven samenwerken en de betrekkingen versterken.”benadrukte Alijev.

Wat is er gebeurd tussen Iran en Azerbeidzjan?

Op 27 januari vond een gewapende aanval plaats op de Azerbeidzjaanse ambassade in Teheran.

De persoon die de ambassade aanviel met een Kalashnikov-pistool doodde veiligheidschef Orkhan Asgarov en verwondde twee bewakers.

Onmiddellijk na het incident maakten de Iraanse autoriteiten bekend dat de aanvaller was gearresteerd.

Er werd verklaard dat de in hechtenis genomen persoon de 50-jarige Iraanse staatsburger Yasin Hüseyinzade was.

President Ilham Aliyev noemde de aanval een “terroristische daad” en eiste dat de daders zouden worden gestraft.

Hierna werden de medewerkers van de Azerbeidzjaanse ambassade in Iran geëvacueerd en werden de activiteiten van de ambassade stopgezet.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"