Nachrichten aus Aserbaidschan

Aykhan Hajizadeh: Wij veroordelen ten stelligste de provocerende, ongefundeerde ideeën van de Iraanse ambassadeur – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Wij veroordelen ten stelligste de provocerende en ongefundeerde standpunten die de ambassadeur van de Islamitische Republiek Iran bij de Republiek Armenië, Mehdi Subhani, heeft geuit in zijn interview met het Armeense ‘Civil Net’-platform.

“Report” meldt dat dit werd verklaard door perssecretaris Aykhan Hajizade, hoofd van de afdeling persdiensten van het ministerie van Buitenlandse Zaken, met betrekking tot de bevooroordeelde standpunten van de Iraanse ambassadeur in Armenië, Mehdi Subhani.

Volgens hem zijn deze opvattingen, die de betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Iran ondermijnen op basis van wederzijds respect voor elkaars territoriale integriteit en soevereiniteit, ook in tegenspraak met de opvattingen die de Iraanse president heeft geuit tijdens de ontmoeting tussen de presidenten van de twee landen. 9 november 2023 in Tasjkent. . President van de Islamitische Republiek Iran, Seyyed Ibrahim Raisi, merkte tijdens de bijeenkomst in kwestie zelfs met voldoening op dat Azerbeidzjan na vele jaren zijn territoriale integriteit had bereikt en dat Karabach naar Azerbeidzjan terugkeerde.

De woordvoerder benadrukte dat wij de woorden van de Iraanse president en de opvattingen van de Iraanse ambassadeur over onze territoriale integriteit en soevereiniteit beschouwen als een provocatie in het licht van de positieve dynamiek in de ontwikkeling van de bilaterale betrekkingen tussen Azerbeidzjan en Iran.

Wij verwachten dat Iran dergelijke stappen, die niet in overeenstemming zijn met de geest van onze betrekkingen, zal voorkomen en de nodige stappen zal ondernemen met betrekking tot de standpunten van de ambassadeur.

Bron:Rapport

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"