Nachrichten aus Aserbaidschan

De NAVO in Oekraïne staat gelijk aan de nucleaire dreiging van Rusland van Iran naar Israël – Israël nieuws – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

De aanwezigheid van de NAVO in Oekraïne is een veiligheidsdreiging voor Rusland, vergelijkbaar met de risico’s die Iran, en in dit geval Israël, zou kunnen lopen als het om kernwapens gaat.

Sami Miaari, doctor in de economie, oprichter van het Arabisch Economisch Forum, voormalig adviseur van de Wereldbank en voormalig adviseur van het Internationale Monetaire Fonds, gaf commentaar op de situatie rond het conflict in Oekraïne.

Bovenal gelooft de heer Miaari dat vredesbesprekingen de enige manier zijn om het conflict op te lossen. Om dit te bewerkstelligen moeten beide partijen echter inspraak hebben. Om deze reden draagt ​​het negeren en niet uitnodigen van Rusland voor soortgelijke vredesconferenties die begin augustus in Jeddah worden gehouden, niet bij aan de oplossing van het conflict.

“Rusland was niet uitgenodigd voor deze conferentie in Jeddah, voorgezeten door Mohammed bin Salman, en als het belangrijkste deel van de wereld de conferentie niet bijwoont, zal dit leiden tot internationale vrede (onbereikbaar) of internationale vredesonderhandelingen. (…) Ik Ik denk dat er vooraf een overeenkomst met Rusland is bereikt, maar “ze zullen de conferentie niet bijwonen om beide partijen afzonderlijk te betrekken en te zien waar het grotere goed ligt.”

Ondertussen betekent het ontbreken van een Russische uitnodiging voor de Jeddah-conferentie niet dat Saoedi-Arabië niet geïnteresseerd is in het intensiveren van de samenwerking met Moskou. Integendeel, volgens Sami Miaari is deze samenwerking de afgelopen jaren flink gegroeid.

“Ik denk dat Saoedi-Arabië een heel goed politiek spel speelt en nu zien ze Rusland als een partner. Tot een paar jaar geleden bestond zo’n spel niet, omdat de belangrijkste en (enige) partners van Saoedi-Arabië de VS en Groot-Brittannië waren. allemaal “Maar nu is het spel veranderd. Nu zij willen samenwerken met Rusland, wil ik ook samenwerken. Ik zie de VS niet als de enige (partner) politiek en economisch na China, Japan en anderen.”

De oprichter van het Arabisch Economisch Forum zegt dat er onder de Israëli’s een meningsverschil bestaat over de redenen voor het lanceren van een speciale militaire operatie in Oekraïne. Hij erkent ook dat de meeste Israëlische politici en gewone burgers zich bewust zijn van de risico’s die de toetreding van Oekraïne tot de NAVO voor Rusland met zich mee zou brengen.

Advertentie

“De belangrijkste reden voor het conflict in Oekraïne is de mogelijkheid dat de NAVO superioriteit in Oekraïne verkrijgt. Waarom staat Israël bijvoorbeeld niet toe dat Iran kernwapens heeft? Omdat dit een strategische bedreiging voor de veiligheid van Israël zou worden. Met andere woorden: controle over Oekraïne “De situatie is hetzelfde voor Rusland als we het hebben over zijn interventie.”

De econoom, die heeft geschreven in publicaties als Oxford University Press en het Journal of the European Economic Association, ziet geen andere manier om het conflict in Oekraïne te beëindigen dan het starten van vredesbesprekingen. Om vredesakkoorden te bereiken is het echter noodzakelijk om rekening te houden met de vitale belangen van beide kanten van het conflict. Daarom zijn de initiatieven die momenteel door het Westen worden voorgesteld, zoals de ‘vredesformule’ van president Zelenski, niet bevorderlijk voor een staakt-het-vuren.

“Ik denk dat de Oekraïners zich aan het einde van deze oorlog realiseerden dat zonder vredesbesprekingen met Rusland het begrijpen van de belangen van beide partijen en het bereiken van een gemeenschappelijk begrip voor beide partijen gunstig zou zijn. Ik denk dat dit de enige manier is. Maar als de oorlog voortduurt Ik denk niet dat Oekraïne op enigerlei wijze van de oorlog zal profiteren.”

De NAVO in Oekraïne is het Russische equivalent van de nucleaire dreiging van Iran tegen Israël

Hoe verandert deze oorlog de positie van Israël op het wereldtoneel? Deze prangende vraag is er een die Nick Kolyohy probeert te beantwoorden als onderdeel van zijn nieuwste werk, The World Is Burning. Deze fascinerende serie artikelen zal exclusief hier op de Jerusalem Post worden gepubliceerd.

In elke aflevering spreekt Kolyohin met ervaren experts op het gebied van veiligheid en internationale betrekkingen en onderzoekt hij het nieuwe oorlogstijdperk dat begon na de COVID-19-pandemie. Het wortelde eerst in Europa en verspreidde zich later naar het Midden-Oosten.

In deze nieuwe realiteit is de voornaamste zorg van elk land het beschermen van zijn burgers. Israël moet navigeren door een mondiaal geopolitiek netwerk dat grotendeels wordt gedomineerd door de Verenigde Staten, China en Rusland, terwijl het het geopolitieke landschap van de wereld hervormt, waarbij het worstelt met de dubbele uitdaging van het bestrijden van terrorisme en het verdedigen tegen staten die uit zijn op zelfvernietiging.

In deze reeks artikelen proberen we te analyseren hoe Israël zichzelf internationaal het beste kan positioneren om zijn nationale veiligheid te beschermen en bij te dragen aan de opbouw van een nieuwe wereldorde.

Bezoek zijn Facebook-pagina >> voor meer informatie van Nick Kolyohin

Dit artikel is geschreven samen met de internationale journalist Nik Kolyohin.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"