Nachrichten aus Aserbaidschan

ACI Europe zegt dat Europese vliegtickets ‘boven inflatie stijgen’ – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Passagiers kijken naar een scherm op Berlin Brandenburg Airport (BER) in Schönefeld bij Berlijn op 7 juli 2022. REUTERS/Michele Tantussi/Bestandsfoto Verkrijg licentierechten

14 november (Reuters) – De vliegtarieven in Europa “stijgen boven de inflatie”, zei de European Airports Council (ACI) dinsdag, en verwierp de claims van luchtvaartlobbygroep IATA.

De International Air Transport Association (IATA), die bijna 300 luchtvaartmaatschappijen vertegenwoordigt, waaronder Lufthansa (LHAG.DE) en SAS (SAS.ST), zei dat hoewel de ticketprijzen onder de inflatie zijn gestegen, de vergoedingen voor luchthavenexploitanten nog meer zijn gestegen.

“Hoewel IATA meldt dat de vliegtarieven in Europa met slechts +16% zijn gestegen vergeleken met juni 2019, laten onafhankelijke en gezaghebbende gegevens van RDC zien dat een dergelijke stijging tijdens de piekzomermaanden feitelijk +38% bedroeg”, aldus de brancheorganisatie. Dat hebben Europese luchthavens gemeld.

ACI voegde eraan toe dat deze opwaartse trend zich in oktober voortzette, waarbij de tarieven met 47% stegen als je drie maanden van tevoren boekte.

‘Financial Times’ schreef begin november dat de Europese Unie druk uitoefende op de vliegticketprijzen.

het rapport van Olivier Sorgho; Bewerkt door Jonathan Oatis en Emelia Sithole-Matarise

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
15-11-2023 02:02:49
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"