Nachrichten aus Aserbaidschan

De Nationale Vergadering heeft het document over het verhogen van de SCT op sigaretten en alcoholische dranken in eerste lezing goedgekeurd – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

De Nationale Vergadering heeft het document over de uitbreiding van de SCT op sigaretten en alcoholische dranken in eerste lezing goedgekeurd.

Volgens het “rapport” kwam deze situatie ook tot uiting in de ontwerpwijziging van de belastingwet, die in de eerste lezing werd besproken tijdens de bijeenkomst van vandaag van de Nationale Vergadering.

Met de wijziging werd het speciale verbruiksbelastingtarief verhoogd van 43 manat naar 45,5 manat per 1000 cigarillo’s (dunne sigaren), en van 38,5 manat naar 45,5 manat per 1000 sigaretten en hun equivalenten.

Er werd gesteld dat in het project een vergoeding van 16 manats in rekening zal worden gebracht voor elke 1.000 eenheden voor producten die bedoeld zijn om te worden ingeademd zonder te verbranden of gerecycleerde tabak te bevatten.

Momenteel bedraagt ​​het SCT-tarief per 1000 eenheden tabak en tabaksproducten die worden geconsumeerd als gevolg van verwarming (stoom) 14,0 manat.

De bijzondere verbruiksbelasting op elektronische wegwerpsigaretten, waterpijpen en hun equivalenten werd verhoogd van 0,25 manat naar 2 manat.

Accijns op drinkbare alcohol (inclusief niet-gedenatureerde ethylalcohol met een alcoholgehalte van minder dan 80 procent; inclusief niet-gedenatureerde ethylalcohol met een alcoholgehalte van minder dan 80 procent), wodka (wodka), verrijkte dranken en verrijkte drankingrediënten, likeuren en sterke drank productsnelheid, cognac en cognac-ingrediënten elk van 4,0 manat tot 4,8 manat per liter.

Na de discussies werd het wijzigingsproject in stemming gebracht en in eerste lezing aanvaard.

Bron:Rapport

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"