Nachrichten aus Aserbaidschan

China, Frankrijk, Duitsland en Italië bieden hun burgers visumvrije toegang – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Reizigers lopen met hun bagage op Beijing Daxing International Airport, 24 april 2023. REUTERS/Tingshu Wang/File photo Get License Rights

BEIJING, 24 november (Reuters) – In een nieuwe stap om het toerisme na de epidemie nieuw leven in te blazen, zal China burgers van Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje en Maleisië tijdelijk vrijstellen van visumplicht bij een bezoek aan de op één na grootste economie ter wereld.

De woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat er burgers zijn van de landen die naar China zijn gekomen voor zaken, toerisme, bezienswaardigheden bekijken, familie en vrienden bezoeken, of voor niet meer dan 15 dagen van 1 december tot 30 november 2024 dit jaar. . U heeft geen transitvisum nodig. zei hij vrijdag.

Verzameling van sites

China heeft de afgelopen maanden stappen ondernomen om zijn toeristische sector nieuw leven in te blazen, na drie jaar van strikte COVID-19-maatregelen die de grenzen grotendeels sloten voor de buitenwereld, waaronder de hervatting van internationale vliegroutes.

Peking probeert ook zijn mondiale imago opnieuw op te bouwen na botsingen met veel westerse landen, waaronder enkele Europese landen, over kwesties variërend van Covid-19 en mensenrechten tot Taiwan en handelspraktijken.

Uit een recent onderzoek van het Pew Research Center onder 24 landen bleek dat de opvattingen over China over het algemeen negatief zijn: 67% van de volwassenen heeft een negatieve mening.

Meer dan de helft van de ondervraagden zei dat China zich bemoeit met de zaken van andere landen en de belangen van anderen negeert.

Eerder deze maand breidde China zijn visumvrij beleid uit naar 54 landen, waaronder Noorse staatsburgers.

In augustus schrapte Peking alle COVID-19-testvereisten voor binnenkomende reizigers. Bovendien werden in juli de visumvrije inreisrechten van 15 dagen hersteld voor burgers van Singapore en Brunei.

Binnenlandse en internationale vluchten nemen toe, maar het herstel verloopt langzamer dan binnenlandse vluchten.

De Chinese luchtvaartregulator zei in oktober dat er de komende vijf maanden 16.680 wekelijkse vluchten zullen worden uitgevoerd, waarbij passagiersvluchten naar verwachting 71% van het totaal zullen bedragen ten opzichte van vier jaar geleden.

Rapportage door Joe Cash, Ethan Wang en Ryan Woo; Bewerkt door Christopher Cushing en Kim Coghill

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
24-11-2023 13:09:40
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Verzameling van sites

Verzameling van sites

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"