Nachrichten aus Aserbaidschan

Fuad Huseynaliyev: “De SPECA-top is ook een boodschap die de eenheid van de Turkse staten weerspiegelt” – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

“De top van het Speciaal VN-programma voor de economieën van Centraal-Aziatische landen (SPECA) is een boodschap die de politieke eenheid van de Turkse staten weerspiegelt.”

Verzameling van sites

Verzameling van sites

Directeur van het “Report” -informatiebureau Fuad Huseynaliyev uitte deze mening in de uitzending van “Baku TV”.

Volgens hem is de SPECA-top al uitgebreid en getransformeerd van een economisch format naar een politiek format: “Als gevolg van de recente processen die in de wereld plaatsvinden, is het belang van het houden van de top in Azerbeidzjan en van SPECA in het algemeen toegenomen. Als we naar de kaart kijken, zullen we zien dat de SPECA-landen zich alleen bevinden op de route die de Middle Corridor wordt genoemd. Bakoe De aanwezigheid van de premiers van Georgië en Hongarije onder de bezochte gasten laat zien dat er een nieuw ontwikkelingsperspectief van SPECA is geopend binnen het raamwerk van de Middle Corridor. Toespraken tijdens de topweek en de meningen van de bezoekende gasten geven aan dat SPECA-landen het belang van de Middle Corridor al begrijpen en deze verder moeten ontwikkelen. Het laat zien dat je wilt werken.”

F. Huseynaliyev verklaarde dat het belang van SPECA vandaag de dag nog verder is toegenomen en zei: “Gezien het feit dat veel landen die in SPECA zijn opgenomen Turkse staten zijn, denk ik dat dit ook een boodschap is die de eenheid van de Turkse staten in politieke termen weerspiegelt. SPECA is puur economisch: “Laten we niet vergeten dat de ontwikkeling van de Centrale Corridor meer zal bijdragen aan de economie en de eenheid van deze landen, aangezien het een unie is en gericht op economie.”

Bron:Rapport

Verzameling van sites

Verzameling van sites

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"