Nachrichten aus Aserbaidschan

Blinken zal de ministeriële bijeenkomst van de NAVO over Rusland en de Balkan bijwonen – Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken spreekt tijdens de openingssessie van de APEC Ministerial Meeting (AMM) in San Francisco, Californië, VS, op 14 november 2023. REUTERS/Carlos Barria/File Photo koopt licentierechten aan

25 november (Reuters) – De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken zal volgende week een bijeenkomst van de NAVO-ministers van Buitenlandse Zaken bijwonen om de betrokkenheid van de alliantie bij Oekraïne in de oorlog tegen Rusland te onderstrepen.

De NAVO steunt Oekraïne actief, en Kiev hoopt op een dag toe te treden tot het militaire blok. De NAVO zelf is niet in oorlog met Rusland, wat de westerse leiders zeggen te willen vermijden gezien het enorme nucleaire arsenaal van Moskou.

Verzameling van sites

In de verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken staat ook dat Blinken de nadruk zal leggen op de Amerikaanse steun voor democratie en regionale stabiliteit op de Westelijke Balkan. De NAVO onderzoekt een meer permanente toename van het aantal troepen in de regio om de spanningen onder controle te houden.

De bijeenkomst zal plaatsvinden in Brussel op 27 en 29 november.

Verslag door David Ljunggren; Bewerkt door Diane Craft

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
25-11-2023 19:58:48
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Verzameling van sites

Verzameling van sites

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"