Nachrichten aus Aserbaidschan

Uit peiling blijkt dat de steun voor de Groenen in Duitsland afneemt als gevolg van de begrotingscrisis – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

De medevoorzitters van de Duitse Groene Partij Omid Nuripour, Ricardo Lahn, de Duitse minister van Economie en Klimaatbescherming Robert Habeck en de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock werden met applaus begroet op het 49e Congres van de Groene Partij, dat op 25 november in Rheinstetten bij Karlsruhe werd gehouden. 2023. Verkrijg licentierechten

FRANKFURT, 26 november (Reuters) – De populariteit van de Groene Partij onder de kiezers is gedaald naar het laagste niveau in vijf jaar, zo bleek uit een opiniepeiling zondag, terwijl de Duitse coalitieregering worstelt met een enorm begrotingstekort.

De stoplichtcoalitie, genoemd om de kleuren van de drie partijen te weerspiegelen, probeert een begrotingsgat van 60 miljard euro ($65 miljard) op te vullen nadat een rechtbank had geblokkeerd dat ongebruikte fondsen van de pandemie niet konden worden gebruikt voor groene initiatieven en steun van de industrie.

Verzameling van sites

Uit een wekelijkse enquête van het INSA-instituut voor de krant Bild am Sonntag bleek dat 73% van de respondenten ontevreden is over de federale overheid.

De Groenen, waaronder vicekanselier Robert Habeck en minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock, kregen 12% van de stemmen, een punt minder dan de week ervoor, in de peiling waarin kiezers werden gevraagd hoe zij zouden stemmen bij de vervroegde verkiezingen.

De Sociaal-Democraten (SPD) en Vrije Democraten (FDP) bleven stabiel op respectievelijk 16 procent en 6 procent.

“Het coalitiepercentage is gedaald tot 34 procent, 18 procentpunten minder dan bij de federale verkiezingen van 2021”, zei INSA-voorzitter Herman Binkert. “Op dit moment lijkt het erop dat noch de SPD, noch de Groenen de regering na de algemene verkiezingen van 2025 zullen kunnen leiden.”

De conservatieve oppositie CDU/CSU bleef de sterkste scorer met 30% van de stemmen, terwijl het extreemrechtse Alternatief voor Duitsland (AfD) één punt won tot 22%.

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft vrijdag beloofd zijn begroting voor 2024 tegen het einde van dit jaar af te ronden om burgers en investeerders gerust te stellen dat de grootste economie van Europa niet zal ontsporen door een gerechtelijk bevel.

Redactie: Christina Fincher Rapportage: Emma-Victoria Farr

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
26-11-2023 03:12:25
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Verzameling van sites

Verzameling van sites

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"