Nachrichten aus Aserbaidschan

Er werd bezwaar gemaakt bij het Europese Hof tegen de leidinggevenden van “Abzas Media” – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Er werd een verzoek ingediend bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) om de middelen van “Abzas Media” te beschermen.

Community TV meldde dat advocaat Elçin Sadigov op 23 november informatie op zijn sociale media-account publiceerde.

Volgens hem is er bij het Europese Hof een verzoek ingediend om de klacht met voorrang te behandelen, op basis van artikel 39 van het Reglement voor de procesvoering.

Verzameling van sites Verzameling van sites

In zijn verklaring aan “Voice of America” ​​zei Sadigov ook dat het onderzoeksteam tijdens de huiszoeking zonder gerechtelijk bevel computers en andere apparatuur van “Abzas Media” in beslag had genomen.

“Ulvi Hasanov en Sevinj Abbasova zijn onderzoeksjournalisten. Journalistieke bronnen moeten worden beschermd. We hebben hierover een aanvraag ingediend bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Het Europees Hof van Justitie heeft in 2018 in een soortgelijke zaak een positieve uitspraak gedaan over Oekraïne. Ik geloof dat dat het Europese Hof in deze zaak een positieve uitspraak zal doen en dat onderzoeksjournalisten “Wij geloven dat de levens van de regering en haar bronnen beschermd zullen worden. Omdat het onvermijdelijk is dat de staat de bronnen zal identificeren, straffen en vervolgen op basis van de informatie op die computers en telefoons. Daarom hebben we de rechtbank verzocht dergelijke acties aan de overheid en de onmiddellijke teruggave van de apparatuur te verbieden.”

Ulvi Hasanlı, directeur van online-uitzendingen van Abzas Media, en adjunct-directeur Mahammad Kekalov werden op 20 november gearresteerd, en de hoofdredacteur van de publicatie Sevinj Vagifqizi werd op 21 november gearresteerd. De rechtbank van Baku Hatai heeft alle drie de mensen tot vier maanden gevangenisstraf veroordeeld.

Journalisten die zijn aangeklaagd op grond van artikel 206.3.2 van het Wetboek van Strafrecht (Smokkel – wanneer gepleegd door een groep individuen in een voorafgaande samenzwering) pleiten niet schuldig. Ze stellen dat hun arrestaties verband houden met hun professionele activiteiten en corruptieonderzoeken die op Abzas Media zijn gepubliceerd.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"