Nachrichten aus Aserbaidschan

Ilham Aliyev: Armenië wil op twee of meer zetels tegelijk zitten – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

“Armenië is geen onafhankelijke staat, het wil op twee of meer zetels tegelijk zitten.”

Community TV meldde dat de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev dit zei in zijn toespraak tijdens het speciale VN-programma over de economieën van Centraal-Aziatische landen – SPECA-top, gehouden in Bakoe op 24 november.

Volgens de president is het beleid van de Armeense leiders niet gebaseerd op de wil van het volk:

Verzameling van sites

“Er zijn niet weinig landen in de wereld die niet succesvol zijn, afhankelijk zijn, op twee of meer stoelen willen zitten, meer dan één meester willen dienen en zichzelf in een arena van conflict tussen grote machten willen veranderen. Een daarvan is het buurland Armenië van Azerbeidzjan. Dergelijke landen worden letterlijk genoemd. Ze kunnen geen onafhankelijke landen worden genoemd. Het beleid van dergelijke landen hangt niet af van de wil van hun volk, hun lot ligt in handen van buitenlandse sponsors.

Ilham Aliyev zei dat de lidstaten van SPECA werkelijk onafhankelijke landen zijn omdat zij een onafhankelijk buitenlands en binnenlands beleid voeren.

SPECA zet zich in voor het versterken van de rol van transportverbindingen in het licht van nieuwe uitdagingen op de Trans-Kaspische Internationale Transportroute tussen Europa en China.

Het evenement, dat werd gehouden tussen 20 en 24 november, vond plaats in het kader van het programmavoorzitterschap van Azerbeidzjan.

President van Kazachstan Kasim-Jomart Tokayev, president van Oezbekistan Shavkat Mirziyoyev, president van Tadzjikistan Emomali Rahmon, Kirgizische president Sadir Japarov, Hongaarse premier Viktor Orban, Georgische premier Irakli Garibashvili, secretaris-generaal van de Samenwerkingsraad van de Golf, Jassim Muhammad al-Budeivini en andere gasten op hoog niveau bijgewoond.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"