Nachrichten aus Aserbaidschan

Blinken zal benadrukken dat de steun voor Oekraïne deze week in Europa zal worden voortgezet – Amerikaanse functionaris – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken houdt de openingssessie van de APEC Ministerial Meeting (AMM) die op 14 november 2023 in San Francisco, Californië, VS wordt gehouden. REUTERS/Carlos Barria/File Photo koopt licentierechten aan

WASHINGTON, 27 november (Reuters) – Een hoge functionaris van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, verantwoordelijk voor Europa, zei maandag dat zelfs als er een oorlog zou uitbreken in Gaza, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken zei dat de NAVO niet betrokken zou zijn bij de oorlog met Rusland in Europa. Hij zei dat hij deze week zijn voortdurende steun aan Oekraïne zou benadrukken. . Het blijft het grootste deel van de bandbreedte van de regering-Biden in beslag nemen.

De oorlog tussen Israël en Hamas en de toenemende spanningen in het Midden-Oosten hebben de bezorgdheid doen rijzen dat Washington niet in staat zal zijn het niveau van militaire en diplomatieke steun aan Oekraïne te handhaven na de grootschalige invasie van Rusland in februari 2022.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Adjunct-staatssecretaris voor Europese en Euraziatische Zaken James O’Brien vertelde verslaggevers vóór Blinken’s bezoek aan Brussel ook dat Blinken de voortdurende inzet van de Verenigde Staten en hun bondgenoten zal benadrukken tijdens zijn eerste ontmoeting op het niveau van de Amerikaanse ministers van Buitenlandse Zaken. NAVO-Oekraïne Raad in Brussel.

“Dit maakt deel uit van het proces om een ​​plaats te vinden in de alliantie, zoals we altijd zeggen: dit is de toekomst van Oekraïne.

In antwoord op de vraag van de Duitse krant Bild over de VS en Duitsland die Kiev stilletjes dwingen om met Moskou te onderhandelen, zei O’Brien dat Washington een dergelijk beleid niet voerde.

“We hebben altijd gezegd dat dit aan Oekraïne moet zijn om te beslissen”, zei O’Brien.

O’Brien voegde eraan toe dat Blinken de toenemende spanningen in de Westelijke Balkan zal aanpakken, waar de NAVO van plan is het aantal troepen te vergroten vanwege de spanningen in het noorden van Kosovo.

O’Brien zei dat Blinken ook de Verenigde Staten zal vertegenwoordigen op de bijeenkomst van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa die deze week in Skopje, Noord-Macedonië, wordt gehouden.

Verslag door Simon Lewis en Daphne Psaledakis; Bewerkt door Lisa Schumaker en Chizu Nomiyama

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
27-11-2023 18:51:56
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sites

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"