Nachrichten aus Aserbaidschan

Burgemeester van Parijs verlaat platform X en noemt het een “gigantisch mondiaal riool” – Xebers | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Burgemeester van Parijs Anne Hidalgo woonde de 105e zitting bij van het Congres van Burgemeesters, georganiseerd door de Franse Vereniging van Burgemeesters (AMF) in Parijs op 21 november 2023. REUTERS/Sarah Meyssonnier/File Photo koopt licentierechten aan

PARIJS, 27 november (Reuters) – De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, maakte maandag bekend dat ze platform X, voorheen bekend als Twitter, zou verlaten. Ze noemde het een ‘gigantisch mondiaal riool’ dat ‘onze democratieën vernietigt’ door misbruik en desinformatie te verspreiden.

Nadat Elon Musk in 2022 Twitter had overgenomen, ontsloeg hij duizenden werknemers, waaronder veel van degenen die de inhoud op het platform modereerden. Omgedoopt tot X, verloor de film veel grote adverteerders en werd hij fel bekritiseerd door critici, waaronder het Witte Huis, omdat hij niet genoeg deed om het antisemitisme terug te dringen.

Verzameling van sites Verzameling van sites

“Dit platform en de eigenaar ervan voeden opzettelijk spanningen en conflicten”, zei Hidalgo in lange berichten in het Engels en het Frans, daarbij verwijzend naar manipulatie, desinformatie, antisemitisme en aanvallen op wetenschappers, klimaatwetenschappers, vrouwen en liberalen.

Hidalgo’s campagne om van Parijs een fietshoofdstad te maken heeft door de jaren heen op sociale media zowel minachting als lof opgeleverd; Sommige gebruikers hadden kritiek op de schijnbaar eindeloze banen en visueel onaantrekkelijke vacaturesites onder de hashtag #SaccageParis (WreckParis).

“Dit milieu is een gigantisch mondiaal riool geworden, en we moeten er doorheen blijven waden?” Dit was de vraag die werd gesteld aan de socialistische politicus, die 1,7% van de stemmen won in zijn mislukte poging om het Franse presidentschap in 2022 te winnen.

‘Ik weiger dit kwaadaardige plan te steunen’, zei hij.

Hij kwam onlangs onder vuur te liggen omdat hij naar het Franse eiland Tahiti was gereisd om de surflocatie voor de Olympische Spelen van 2024 te inspecteren, maar tegenstanders zeiden dat dit buiten zijn bevoegdheid viel en dat hij op bezoek was bij zijn dochter, die daar inmiddels woont.

X-gebruikers en politici uit de oppositie gebruikten de hashtag #TahitiGate om hem te bekritiseren vanwege de gedeeltelijk door de belastingbetaler gefinancierde reis.

Michelle Rose rapporteert; Bewerkt door Bernadette Baum

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
27-11-2023 17:05:33
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sites

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"