Nachrichten aus Aserbaidschan

Duitse regering zal overeenstemming bereiken over begrotingswijzigingen als uitweg uit de crisis – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Kanselier Olaf Scholz spreekt naast minister van Financiën Christian Lindner en minister van Economie en Klimaat Robert Habek tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer van het Duitse parlement op 15 november 2023 in Berlijn.

BERLIJN, 27 november (Reuters) – De Duitse regerende coalitie zou maandag naar verwachting een akkoord bereiken over een aanvullende begroting die de bovengrens van de leenlimieten tijdelijk zou opheffen nadat het constitutionele hof de bestedingsplannen van de regering had afgewezen.

De begroting zal ervoor zorgen dat Duitsland voor het vierde jaar op rij de grondwettelijk opgelegde schuldenrem opschort, nu de regering van bondskanselier Olaf Scholz moeite heeft om uit een crisis te komen die aanleiding heeft gegeven tot waarschuwingen dat de groei en de industrie uit de hand lopen.

Verzameling van sites Verzameling van sites

De regering van Scholz werd gedwongen de meeste nieuwe uitgaventoezeggingen te bevriezen nadat een rechtbank plannen had geblokkeerd om miljarden dollars uit de federale begroting te schrappen en ongebruikte pandemiefondsen naar groene projecten en industriesubsidies te sluizen.

Vóór de voltooiing van de begroting voor 2024 zal zij de schuldenrem opschorten om de leningen in overeenstemming te brengen met het besluit van de rechtbank over de begroting voor 2023; Dit zou kunnen leiden tot bezuinigingen bij sommige ministeries om geld te besparen op uitgavenverplichtingen elders.

Sommige leden van de coalitie hebben de regering ook opgeroepen om in 2024 een einde te maken aan de schuldenrem; Deze oproep werd afgewezen door de Vrije Democraten (FDP), die zich in financiële zaken bijzonder hard opstelden.

“We hebben geen inkomensprobleem”, zegt Christian Duerr, leider van de FDP-fractie. “De schuldenrem moet blijven bestaan.”

FDP-secretaris-generaal Bijan Djir-Sarai sprak zich maandag ook uit tegen de hervorming van de schuldenrem, die sinds de crisis elders steeds meer steun krijgt.

De uitspraak van de rechtbank heeft het traditioneel strakke begrotingsbeleid van Duitsland ter discussie gesteld en geleid tot waarschuwingen dat Duitse bedrijven de steun zouden kunnen verliezen om mondiaal concurrerend te blijven.

Duitsland heeft de laagste schuldenlast van de grote G7-economieën, maar herinneringen aan hoe bezuinigingen hebben geleid tot de naoorlogse wederopbouw en de kosten van de re-integratie van het door schulden geteisterde voormalige communistische Oost-Duitsland hebben een schuldenmijdende politieke cultuur gevormd. .

Minister van Financiën Christian Lindner van de FDP verwierp de belastingverhoging en zei dat er elders besparingen gevonden zouden moeten worden om de industrie te ondersteunen, ondersteund door hervormingen van de verzorgingsstaat.

De schuldenrem die in de nasleep van de mondiale financiële crisis van 2008-2009 werd opgelegd, werd in 2020 voor het eerst opgeschort om de overheid in staat te stellen bedrijven en gezondheidszorgstelsels te ondersteunen tijdens de COVID-19-pandemie.

Minister van Economie Robert Habeck, van de Groenen die voorstander zijn van uitgeven, bekritiseerde de schuldenrem en zei dat deze inflexibel was en de vitale steun aan de industrie belemmerde om de verplaatsing van banen en waardecreatie naar het buitenland tegen te houden.

Hij benadrukte maandag hoe belangrijk het is om zo snel mogelijk duidelijkheid te bieden aan bedrijven die zich zorgen maken over de onzekerheid die de begrotingscrisis met zich meebrengt.

Verslag door Christian Kraemer en Riham Alkousaa; Geschreven door Matthias Williams; Bewerkt door: Alison Williams

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
27-11-2023 14:39:38
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sites

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"