Nachrichten aus Aserbaidschan

Het Spaanse bedrijf Iberdrola zal tegen 2028 $15 miljard in Groot-Brittannië investeren – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Het logo van de Spaanse energieleverancier Iberdrola wordt weergegeven op windturbines op de berg Oiz nabij Durango, Spanje, 20 februari 2023. REUTERS/Vincent West/ Bestandsfoto Verkrijg licentierechten

MADRID, 27 november (Reuters) – De Spaanse hernieuwbare-energiegigant Iberdrola (IBE.MC) zei maandag dat het tegen 2028 ongeveer 14 miljard euro ($15 miljard) zou investeren in netwerken en hernieuwbare projecten in Groot-Brittannië.

Het plan is in lijn met de bredere investeringsstrategie van het bedrijf, die meer nadruk legt op netten met voorspelbare rendementen en een selectievere benadering van duurzame projecten, waarbij voorrang wordt gegeven aan projecten met een hoger rendement.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Sommige Europese energiereuzen zijn voorzichtiger geworden ten aanzien van hernieuwbare energie, nu de sector te maken heeft met hoge rentetarieven en stijgende schuldenlasten.

Gezien de toenemende rol van de intermitterende elektriciteitsopwekking uit hernieuwbare bronnen zijn aanvullende investeringen in netwerken nodig om het systeem te versterken.

De Italiaanse energiegroep Enel (ENEI.MI) heeft een soortgelijk scenario aangenomen met een nieuw investeringsplan dat zich zal concentreren op elektriciteitsnetwerken, terwijl projecten op het gebied van hernieuwbare energie voorzichtiger zullen worden benaderd.

Iberdrola zei dat transport- en distributienetwerken ongeveer tweederde van de geplande investeringen zouden ontvangen, waaronder ruim 3 miljard euro voor een onderwaterkabel die voldoende hernieuwbare energie zou kunnen transporteren voor twee miljoen huishoudens.

De bouw van de East Green Link 1 (EGL1)-kabel zal begin volgend jaar beginnen.

Het Spaanse bedrijf heeft ook beloofd te investeren in zonne- en windprojecten, waaronder groene waterstof, evenals in een offshore windproject bekend als East Anglia 3 aan de oostkust van Engeland.

Iberdrola zei dat de totale investering, die gepaard gaat met verschillende andere investeringen die door de Britse regering zijn aangekondigd, zou kunnen worden gestimuleerd door extra kansen in offshore windenergie.

“Met een stabiel en voorspelbaar regelgevingskader in Groot-Brittannië zijn we vastbeslotener dan ooit om onze investeringen in elektriciteitsnetten en hernieuwbare energiebronnen te bevorderen om de energietransitie te ondersteunen en de klimaatdoelstellingen van het land te bereiken”, aldus CEO Ignacio Sánchez Galan. uitdrukking.

($1 = 0,9168 euro)

het rapport van Pietro Lombardi; Bewerkt door David Latona en Mark Potter

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
27-11-2023 16:33:38
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sites

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"