Nachrichten aus Aserbaidschan

İnanlı werd veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf wegens drugs – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Op 27 november werd een andere gelovige, Murad Abdullayev, door de Baku Serious Crimes Court veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf.

Community TV meldde dat Murad Abdullayev in maart van dit jaar werd gearresteerd. Volgens de aanklacht werd bij hem 30 gram heroïne aangetroffen. Hij werd aangeklaagd op grond van sectie 234.4.3 van het Wetboek van Strafrecht. Aan het einde van de hoorzitting definieerde de rechter echter sectie 234.4.3 (verwerving van drugs voor verkoop) in overeenstemming met sectie 234.1-1 (gebruik). Toen de zaak voor de rechter kwam, riskeerde Murad Abdullayevi een gevangenisstraf van 5 tot 12 jaar, maar na de hoorzitting werd hij veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Murad Abdullayev vertelde de rechtbank dat hij kleine klusjes deed om zijn gezin te onderhouden. Hij verklaarde dat hij bidt en de bewering dat hij drugs gebruikt niet accepteert, en zei: “Ik heb nooit een nauwe of verre band met drugs gehad. Ik heb degenen die bij deze business betrokken zijn altijd op het goede pad uitgenodigd. Ik ben een religieus persoon, ik werkte van ‘s morgens tot’ s avonds in kleine handelaars en was iemand die mijn gezin met geweld ondersteunde. ‘De politie stopte de drugs in mijn zak.’

Murad Abdullayev legde de reden voor zijn arrestatie als volgt uit: Hoewel ik geen lid was van de “Moslimunie”, kwam ik naar dit gerechtsgebouw en keek naar de hoorzittingen van de vakbondsleden die waren gearresteerd wegens drugsgebruik. Op een dag beledigden ze mij op dezelfde manier.”

De advocaat van Murad Abdullayev zal bezwaar maken tegen de uitspraak van de rechtbank.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"