Nachrichten aus Aserbaidschan

MP zei dat het ‘agentschapnetwerk’ van de VS aan het licht zal komen – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Fazail Agamali, lid van de Nationale Vergadering, legde een verklaring af over de uitgestelde bijeenkomst in Baku van Azerbeidzjaanse afgestudeerden die in de VS studeren.

Volgens het nieuws van Community TV zei Fazail Agamali in een interview met persbureau “Report” op 27 november dat het belangrijkste doel van de bijeenkomst was om het “netwerk van agentschappen in Azerbeidzjan” van de VS samen te brengen.

Het parlementslid kondigde aan dat de nodige maatregelen zullen worden genomen om ze te ontcijferen:

Verzameling van sites Verzameling van sites

“Azerbeidzjanen zijn op verschillende tijdstippen getraind in welk land dan ook ter wereld, inclusief de Verenigde Staten. Hun bijeenkomsten zijn echter tot nu toe niet gehouden. Het doel is dus anders. In feite is dit het samenkomen van het eigen netwerk van de VS. “Er zullen instructies worden gegeven. Achter deze instructies gaan verraderlijke plannen tegen Azerbeidzjan schuil. Ze zullen ongetwijfeld met andere taken beginnen. Ik denk dat het niet zal werken.”

De Amerikaanse ambassade zou op 27 november een ceremoniële bijeenkomst houden met afgestudeerden van Amerikaanse universiteiten in het Marriott Absheron hotel.

De bijeenkomst werd uitgesteld na beschuldigingen op de websites van Baku TV en Qafqazinfo dat de ambassade ontmoetingen hield met een ‘spionagenetwerk’ en individuen ‘die als Amerikaanse agenten waren gerekruteerd tijdens hun studie in de Verenigde Staten’.

De Amerikaanse ambassade in Bakoe reageerde op het verzoek van persbureau ‘Turan’ dat naar verwachting meer dan 400 gasten uit verschillende lagen van de samenleving, waaronder de overheid, het onderwijs, de niet-commerciële en de particuliere sector, het evenement zouden bijwonen.

De ambassade zei dat het evenement binnenkort zou kunnen plaatsvinden.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"