Nachrichten aus Aserbaidschan

Verklaring uit Teheran: De betrekkingen tussen Iran en Azerbeidzjan zijn op een goed niveau – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

‘Samenwerking en dialoog tussen Iran en Azerbeidzjan ontwikkelen zich’

Community TV meldde, onder verwijzing naar IRNA, dat de woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Nasser Kanani, dit zei tijdens een briefing op 27 november.

Volgens zijn verklaring zijn de betrekkingen tussen de twee landen op een goed niveau.

Verzameling van sites Verzameling van sites

“Er ontwikkelen zich samenwerking en dialoog tussen Iran en Azerbeidzjan op politiek, economisch en militair gebied. We hopen dat deze samenwerking zal worden voortgezet binnen het kader van gemeenschappelijke belangen. Beide partijen hebben een dergelijke wil”, aldus Kanani, die in zijn verklaring het volgende benadrukte:

Het is vermeldenswaard dat na de aanval op de Azerbeidzjaanse ambassade in Teheran in januari van dit jaar de diplomatieke activiteit van de ambassade van de Republiek Azerbeidzjan in dit land werd opgeschort. Hoewel Iraanse zijde Azerbeidzjan herhaaldelijk heeft opgeroepen de diplomatieke activiteiten van de ambassade voort te zetten, heeft Bakoe deze stap nog niet gezet.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"