Nachrichten aus Aserbaidschan

Diplomaten uit de VS, Duitsland en Frankrijk waren uitgenodigd op het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan

Op 28 november werden de zaakgelastigde van de Verenigde Staten en Duitsland en de buitengewone en gevolmachtigde ambassadeur van Frankrijk afzonderlijk ontboden bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MFA).

Community TV meldde dat het ministerie van Buitenlandse Zaken de relevante informatie op 28 november bekend maakte.

De Baku-functionaris zei dat organisaties die in deze landen zijn geregistreerd illegale financiële transacties uitvoeren via het “AbzasMedia” -portaal.

Verzameling van sites Verzameling van sites

In de informatie werd vermeld dat “er ernstig bezwaar werd gemaakt tegen deze activiteit, waarbij werd opgemerkt dat de ambassades van de genoemde landen ook bij deze activiteit betrokken waren.”

Tot de illegaal overgedragen organisaties behoorden onder meer het United States Agency for International Development, FreedomNow, New Democracy Fund en andere organisaties.

Benadrukt werd dat deze organisaties de wetgeving van de Republiek Azerbeidzjan met betrekking tot subsidieactiviteiten en subsidieovereenkomsten schonden, en dat dit een ernstige overtreding van de wet was.

Opgemerkt werd dat het onrechtmatig handelen van de ambassades en organisaties van de betreffende landen in strijd was met het Verdrag van Wenen.

De Azerbeidzjaanse zijde verklaarde dat zij zich het recht voorbehoudt om passende maatregelen te nemen in overeenstemming met de nationale wetgeving met betrekking tot de feiten in kwestie.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"