Nachrichten aus Aserbaidschan

Homo-activisten in Rusland vrezen gevangenisstraf nadat het Hooggerechtshof hen als ‘extremisten’ heeft bestempeld.

Russisch Hooggerechtshof gaat verbod op ‘LGBT sociale beweging’ bespreken LHBT-activisten vrezen toenemende druk vóór de verkiezingen President Poetin ziet Rusland als een land dat ‘traditionele moraal’ beschermt. Activisten vrezen dat zij de onderdrukte samenleving niet zullen kunnen helpen.

SINT-PETERSBURG, 28 november (Reuters) – Leden van de Russische LGBTQ-gemeenschap vrezen dat een rechterlijke uitspraak van donderdag hen als ‘extremisten’ zal bestempelen en zal leiden tot de arrestatie en vervolging van voorstanders van homo’s en transgenders.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Het Russische ministerie van Justitie heeft deze maand het Hooggerechtshof gevraagd de “internationale sociale LGBT-beweging” als extremistisch te erkennen en te verbieden.

Het ministerie zei, zonder voorbeelden te geven, dat er “verschillende tekenen en symptomen van extremistische oriëntatie waren, waaronder het creëren van sociale en religieuze disharmonie” in de activiteiten van de Russische LGBT-beweging.

Deze stap is een voorbeeld van beperkende maatregelen met betrekking tot seksuele geaardheid en genderidentiteit, waaronder wetten die de bevordering van ‘niet-traditionele’ seksuele relaties en de juridische of medische herverdeling van geslacht verbieden.

St. “Natuurlijk is het zeer verontrustend, en ik kan me niet herinneren dat de dreiging zo ernstig en reëel was”, zei Alexei Sergejev, een LGBT-activist in Sint-Petersburg, in een interview met Reuters TV.

Hij koppelde het verzoek van het ministerie van Justitie aan de presidentsverkiezingen die in maart volgend jaar zullen plaatsvinden, waarin Vladimir Poetin zich kandidaat zal stellen voor de volgende termijn van zes jaar en zal winnen:

“Zonder het propaganda-effect, als er niet een bepaalde hoeveelheid steun was, zou bijna niemand dit doen.”

Poetin heeft, met de steun van de Orthodoxe Kerk, lange tijd geprobeerd Rusland voor te stellen als de bewaker van de traditionele moraal, in tegenstelling tot de westerse samenlevingen.

‘EXTREMEISTISCHE’ LIJSTEN ZIJN IN DE GEVANGENISSEN TE ZIEN

Het ministerie van Justitie heeft een lijst gepubliceerd van ruim honderd ‘extremistische’ groeperingen die in Rusland verboden zijn. Eerdere lijsten dienden bijvoorbeeld als opmaat voor arrestaties van organisaties die banden hadden met de religieuze beweging Jehova’s Getuigen en oppositiepoliticus Alexei Navalny.

St. van de oppositiepartij Yabloko. Sergei Troshin, een openlijk homoseksuele stadswetgever in Sint-Petersburg, zei dat zodra de nieuwe benoeming van kracht wordt, veiligheidsfunctionarissen die verder willen gaan waarschijnlijk strafrechtelijke vervolging zullen indienen. Hij zei dat deze mogelijkheid al angst zaait.

“Elke ochtend wacht ik tot mensen me om zes uur ‘s ochtends komen zoeken, aanbellen en meestal hard op de deur kloppen als ze willen. Er komt een telefoontje en ze zullen me vertellen: ‘Er is een strafzaak geweest’ tegen u is geopend op grond van het feit dat u hebt deelgenomen aan de activiteiten van een extremistische organisatie” en alle consequenties die hieruit voortvloeien.

Sergeev zei dat hij vreest dat activiteiten gericht op het helpen van LHBTQ-mensen, zoals psychologische en juridische ondersteuning en zelfs ‘bijeenkomsten waar je gewoon kunt zitten en thee kunt drinken’, aan banden zullen worden gelegd.

“Dit zal zo ondergronds blijven dat ik zeker weet dat er veel mensen zijn die helaas geen hulp kunnen krijgen”, zei hij.

“Ze zullen ofwel zelfmoord plegen, ofwel in een vreselijke situatie terechtkomen; hun leven zal worden verkort, hun gezondheid zal verslechteren, ze zullen meer drinken, meer roken, enz., en proberen op de een of andere manier aan deze realiteit te ontsnappen.”

Zoals gemeld door Reuters, schrijft Mark Trevelyan; Bewerkt door Kevin Liffey

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
28-11-2023 17:44:06
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sites

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"