Nachrichten aus Aserbaidschan

Maccabi Tel Aviv – Grote Euroleague-week voor Israëlische sporten

Maccabi Tel Aviv Dinsdagavond begint het weer, waarbij de veertien dagen worden afgetrapt met een wedstrijd tegen regerend Euroleague-kampioen Real Madrid, gevolgd door een wedstrijd tegen ALBA Berlin op donderdag.

The Blues gaan de wedstrijden van deze week in met een 5-4 ‘record’ en staan ​​op de zevende plaats na de dramatische nederlaag van afgelopen donderdag tegen Barcelona.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Vanwege de aanhoudende oorlog met HamasMaccabi Tel Aviv is thuis in Belgrado, Servië, waar een aantal teams zullen spelen met een zeer druk continentaal speelschema, waaronder een aantal even weken in december. Feitelijk zal de wedstrijd van Real Madrid een compensatie zijn voor de wedstrijd die vorige maand werd uitgesteld vanwege de veiligheidssituatie in Israël.

Real Madrid Ze hebben geen enkele stap verloren sinds ze vorig seizoen de titel wonnen door Olympiacos met 79-78 te verslaan in een van de klassieke ontmoetingen van de afgelopen decennia. Het team van Chus Mateo, dat bovenaan de Euroleague-ranglijst staat met een perfect record van 9-0, heeft misschien een aantal roosterwijzigingen doorgevoerd, maar dat vertrek heeft geen negatieve impact gehad.

SCOTTIE WILBEKIN en zijn teamgenoten van Maccabi Tel Aviv zullen elk aspect van hun spel moeten verbeteren als ze enige hoop hebben op een comeback tegen Real Madrid. (credit: Dov Halickman)

Veel van de oude sterren van het team, waaronder Rudy Fernandez, Sergio Rodriguez en Sergio Llull, keerden terug voor een nieuwe kans op glorie, maar de kern van de club blijft intact met sterren als Walter Tavares, Gabriel Deck en Dzanan Musa. De twee grote verschilmakers zijn Facundo Campazzo, die terugkeerde naar Los Blancos na een periode in de NBA, en grote man Vincent Poirier, die het einde van vorig seizoen miste vanwege een blindedarmoperatie, maar terugkeerde vanwege een blindedarmontsteking. wraak die helpt het team te leiden.

Voorafgaand aan een van de klassieke Euroleague-wedstrijden tussen Real en Maccabi sprak The Jerusalem Post met Real-centrum Vincent Poirier om uit de eerste hand te ontdekken hoe het team vorig seizoen presteerde. Het overtreft zelfs de verwachtingen.

“We hebben een zeer uitgebalanceerd team waarin iedereen zijn rol perfect kent”, begon Poirier. “De meeste spelers werken al jaren bij het team en dankzij hun harde werk gaat het goed, dus we zijn erg tevreden.”

Advertentie

Poirier, die vorige maand 30 werd, heeft tot nu toe een geweldig seizoen achter de rug bij Real Madrid, met een gemiddelde van 9,3 punten, 5 rebounds en 1,4 blocks, zijn beste carrière tot nu toe. spel en een efficiëntiebeoordeling van 13,3. Hoewel deze statistieken hem individueel aan de top van de competitieleiders brachten, hielp hij ook het team in veel categorieën te leiden met 88,2 punten.

Maar zoals hij uitlegt, gaat het niet alleen om zijn eigen renaissance, maar ook om de toevoeging van sterrenwacht Campazzo, die van 2014 tot 2020 terugkeerde naar Real na meer dan twee seizoenen in de NBA te hebben doorgebracht bij de Denver Nuggets en Dallas Mavericks.

“Het is geweldig om met Facundo Campazzo te spelen; “Hij integreerde naadloos in het team alsof hij nooit was weggeweest”, zei hij.

Poirier beproefde zijn geluk in de “grootste competitie ter wereld” toen hij tussen 2019 en 2021 speelde voor de Boston Celtics en Philadelphia 76ers.

In zijn 33 NBA-wedstrijden, verspreid over twee seizoenen, heeft het centrum een ​​reeks blessures opgelopen die hem meer van het veld hebben gehouden dan hij zou willen. Maar het was nog steeds een ervaring waar hij voor altijd van zou genieten, en misschien koesterde hij nog steeds het idee om op een dag terug te keren naar Noord-Amerika voor een nieuwe reis.

“Mijn tijd in de NBA was een geweldige ervaring en je wilt het altijd beter doen. Daarom heb ik daar op het podium mijn best gedaan. De toekomst ligt altijd open en je kunt er niet omheen.”

Terwijl hij bij zowel de 76ers als de Celtics speelde, kreeg hij de kans om te spelen en te trainen met twee van de supersterspelers van vandaag, Joel Embiid en Jayson Tatum. De kans om een ​​woord met hen te delen was niet iets wat Poirier lichtvaardig opvatte, aangezien hij zoveel mogelijk van hen melkte als hij kon.

“Joel Embiid en Jayson Tatum zijn ongelooflijke spelers met een winnaarsmentaliteit. Leren hun mentaliteit te overwinnen en op het hoogste niveau te concurreren is de meest waardevolle les die ik heb geleerd.”

Die les heeft Poirier, die midden in zijn vierde seizoen bij Real Madrid zit, zeker geholpen bij zijn terugkeer naar de Euroleague. De Franse international begon zijn carrière in zijn geboortestad voordat hij naar het buitenland verhuisde en bracht twee seizoenen door bij Baskonia voordat hij tijd doorbracht in de NBA.

Al deze ervaringen speelden een sleutelrol in zijn vermogen om een ​​van de leiders van het team te worden en hielpen Real een ongelooflijk regulier seizoen te hebben waarin hij vorig jaar de Euroleague-titel won. Zonder de bijdrage van Poirier voordat hij een blindedarmoperatie onderging, zou Mateo’s club nooit de top van de berg hebben bereikt.

“Het winnen van de Euroleague vorig seizoen was een prioriteit; een blindedarmoperatie is bijna een verre herinnering. Het belangrijkste was dat we Europees kampioen werden.”

Het lijdt geen twijfel dat Poirier en Real Madrid hun best zullen doen tegen Maccabi Tel Aviv en het gevecht in de verf zal een uitdaging zijn om op te letten. Madrid is leider in blokken met 3,9 per wedstrijd, Maccabi staat tweede met 3,1, de Spanjaarden staan ​​eerste in defensieve rebounds met 27,3, terwijl de Israëliërs koploper zijn in aanvallende rebounds met 14 rebounds per wedstrijd.

Poirier weet dat hij samen met Walter Tavares tegenover het blauw-witte duo Josh Nebo en Jasiel Rivero staat.

“De belangrijkste focus voor mij tegen Nebo en Rivero in de verf is om me te concentreren op de verdediging van het team. We moeten voorzichtig zijn, de rebounds onder controle houden en collectief een solide verdediging spelen zonder aandacht te besteden aan individueel spel.”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"