Nachrichten aus Aserbaidschan

Volgens het nieuws van “AbzasMedia” werden de Franse ambassadeur, Amerikaanse en Duitse diplomaten ontboden bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Azerbeidzjaanse kant zegt hun activiteiten krachtig te veroordelen

De ambassadeur van Frankrijk en de zaakgelastigde van de VS en Duitsland werden ontboden bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MFA).

Volgens de door het Azerbeidzjaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verstrekte informatie zijn er afzonderlijke bijeenkomsten met hen gehouden. gehouden.

Verzameling van sites Verzameling van sites

“Tijdens de bijeenkomsten werd opgemerkt dat het nieuwsportaal ‘AbzasMedia’ illegale financiële transacties uitvoerde met deelname van in deze landen geregistreerde organisaties, en dat ook de ambassades van de betreffende landen bij deze activiteit betrokken waren. Een ernstig bezwaar was uitgesproken over deze activiteit.” – Het staat in de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Er werd opgemerkt dat het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling, FreedomNow, het New Democracy Fund en andere organisaties op illegale wijze financiële middelen naar Azerbeidzjaans grondgebied hebben overgedragen, in strijd met de regels voor het verstrekken van subsidies, en illegale bijdragen hebben geleverd aan de activiteiten van AbzasMedia.”– Gemarkeerd in de informatie.

Volgens de door het ministerie verstrekte informatie moeten subsidieovereenkomsten, overeenkomstig de Azerbeidzjaanse wetgeving inzake subsidieactiviteiten en subsidieovereenkomsten, door de staat worden geregistreerd in overeenstemming met de relevante procedure, en er wordt benadrukt dat het toewijzen van middelen aan niet-geregistreerde projecten een ernstige overtreding van de wet is. de wetgeving van het land.

Tegelijkertijd werd vermeld dat volgens de internationale praktijk, volgens de “Mediawet” van de Republiek Azerbeidzjan, financiering van lokale media door buitenlandse echte of rechtspersonen niet is toegestaan. evenals door overheidsinstanties van het buitenland.

De Azerbeidzjaanse zijde veroordeelde deze activiteit krachtig, die in strijd is met de wetgeving van ons land en tot doel heeft zich te bemoeien met de binnenlandse aangelegenheden van het land, en merkte op dat zij zich het recht voorbehoudt passende maatregelen te nemen in overeenstemming met de nationale wetgeving. over de genoemde feiten.

Terwijl er op 20 november een huiszoeking werd uitgevoerd in het kantoor van AbzasMedia en het huis van Ulvi Hasanlı, werd er rond 3 uur ‘s ochtends, onmiddellijk na haar arrestatie, een huiszoeking gedaan in het appartement waar Sevinj Vagifgzi woonde. Er werd beweerd dat er 40.000 euro werd gevonden in het kantoor van de site.

Ulvi Hasanlı zei dat er geen geld was en dat er 40.000 euro op het kantoor werd gestort door degenen die beweerden het gevonden te hebben.

Zowel Ulvi Hasanlı als Sevinj Vagifgizin werden beschuldigd van artikel 206.3.2 van het Wetboek van Strafrecht (mensenhandel door een groep personen).

De adjunct-directeur van de locatie, Mahammad Kekalov, werd op 20 november eveneens gearresteerd.

Twee dagen lang werd er geen informatie ontvangen over zijn verblijfplaats of waarvan hij werd beschuldigd.

Er werd vernomen dat hij twee dagen later voor hetzelfde misdrijf werd vastgehouden.

Op 23 november vaardigde de Hatai District Court een arrestatiebevel tegen hem uit.

Geen van de verdachten heeft zich schuldig gemaakt aan smokkel.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"