Nachrichten aus Aserbaidschan

Blinken zegt ‘geen gevoel van vermoeidheid’ als het gaat om steun aan Oekraïne

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken woont de persconferentie bij na de bijeenkomst van de NAVO-ministers van Buitenlandse Zaken over Oekraïne op het hoofdkwartier in Brussel op 29 november 2023. SAUL koopt LOEB/Pool-licentierechten via REUTERS

BRUSSEL, 29 november (Reuters) – Er is “geen gevoel van vermoeidheid” onder de NAVO-bondgenoten als het gaat om hulp aan Oekraïne, zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken woensdag.

“We moeten Oekraïne steunen en dat zullen we blijven doen”, zei hij na de NAVO-Oekraïne bijeenkomst in Brussel, eraan toevoegend dat de NAVO-bondgenoten unaniem in dit standpunt handelden en in beide kamers van het Amerikaanse Congres hun voortdurende steun voor Oekraïne uitten. .

Verzameling van sites Verzameling van sites

Kiev is bezorgd dat de oorlog tussen Israël en Hamas de internationale aandacht zal afleiden van zijn pogingen om de Russische invasie van Oekraïne in februari 2022 te verslaan.

Minister van Buitenlandse Zaken Dmitri Kuleba heeft het Westen woensdag opgeroepen de wapenproductie te verhogen.

Volgens hem heeft de Europese Unie tot nu toe ongeveer 300.000 van de 1 miljoen artilleriegranaten geleverd die zij aan Oekraïne heeft beloofd.

In zijn verklaring vóór de bijeenkomst van de NAVO-ministers van Buitenlandse Zaken, die de veiligheid van zowel Oekraïne als de NAVO-landen zal garanderen, zei Kuleba: “We moeten een gemeenschappelijke Europees-Atlantische defensie-industrie creëren.”

Kiev is onlangs begonnen met een gezamenlijke inspanning om grote mondiale wapenfabrikanten te dwingen operaties in Oekraïne op te zetten als onderdeel van een poging om de afhankelijkheid van wapens en munitie die door zijn bondgenoten worden geleverd, te diversifiëren.

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg zei: “Het is belangrijk om onze solidariteit met Oekraïne te tonen, niet alleen in woorden maar ook in daden”, en riep zijn bondgenoten op om meer te doen. “Dit zijn concrete acties, we hebben meer nodig, en we hebben duurzame en versterkte steun nodig.”

Stoltenberg waarschuwde dat Rusland vóór de winter grote voorraden raketten aan het verzamelen was.

“Rusland is nu militair, politiek en economisch zwakker”, zei hij. “Tegelijkertijd moeten we Rusland niet onderschatten”, voegde hij eraan toe, eraan toevoegend dat Rusland nieuwe pogingen onderneemt om het elektriciteitsnet en de energie-infrastructuur van Oekraïne aan te vallen, “in een poging Oekraïne in het donker en koud te laten.” “

Rapportage door Andrew Gray, Benoit Van Overstraeten en Humeyra Pamuk; Aanvullende berichtgeving door Max Hunder in Kiev; Door Ingrid Melander; Bewerkt door Christina Fincher

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad

Humeyra Pamuk is een senior correspondent buitenlandse zaken gevestigd in Washington. Hij leidt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en reist regelmatig met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. Tijdens zijn twintig jaar bij Reuters schreef hij in Londen, Dubai, Caïro en Turkije, waarbij hij verslag deed van de Arabische Lente en de Syrische burgeroorlog tot talloze Turkse verkiezingen en de Koerdische opstand in het zuidoosten. In 2017 ontving hij de Knight-Bagehot Scholarship aan de Columbia University School of Journalism. Hij heeft een bachelordiploma in Internationale Betrekkingen en een masterdiploma in Studies van de Europese Unie.

Andrew is een senior correspondent op het gebied van Europese veiligheid en diplomatie, gevestigd in Brussel. Het heeft betrekking op het buitenlands beleid van de NAVO en de Europese Unie. Hij was bijna dertig jaar journalist en woonde voorheen in Washington, waar hij verslag deed van Groot-Brittannië, Duitsland, Genève, de Balkan, West-Afrika en het Pentagon. In 2003 berichtte hij over de oorlog in Irak en droeg hij een hoofdstuk bij aan een Reuters-boek over het conflict. Hij heeft ook gewerkt als hoofdredacteur en podcaster bij Politico Europe, was hoofdredacteur van het beurzenprogramma voor Balkanjournalisten en heeft bijgedragen aan het radioprogramma Our Reporter van de BBC.

29-11-2023 20:38:10
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sites

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"