Nachrichten aus Aserbaidschan

De afgelopen dertig jaar hebben de Verenigde Staten 35 miljoen dollar toegewezen aan humanitaire hulpprogramma’s om land in Azerbeidzjan te ontmijnen.

“Wij betuigen ons medeleven aan degenen die hun leven hebben verloren als gevolg van mijnen en niet-geëxplodeerde munitie en hun families”, werd er gezegd.

Het Azerbeidzjaanse kantoor van de Ontwikkelingsorganisatie van de Verenigde Naties maakte bekend dat 18 vrouwen, die met succes de zes weken durende training hebben afgerond in overeenstemming met de internationale normen voor het opruimen van mijnen, succesvol waren tijdens de ceremonie die op 28 november in Bakoe werd gehouden met deelname van vertegenwoordigers van de Azerbeidzjaanse ontmijningsorganisatie. Agentschap (ANAMA). Accreditatiecertificaten van de Europese Unie, UNDP en andere autoriteiten werden aan de mijnenveger overhandigd.

“Met de theoretische en praktische training, gegeven door de internationale experts van de Mine Advisory Group, verwierven de vrouwelijke mijnopruimingsteams de basiskennis, noodzakelijke vaardigheden, noodzakelijk gedrag en eerstehulpregels voor het opsporen en markeren van mijnen en niet-geëxplodeerde munitie.18 van hen waren mijnopruimingsfunctionarissen, twee van hen waren mijnopruimingsfunctionarissen. “Twee ontmijningsteams bestaande uit 24 mensen, waaronder twee gezondheidswerkers, twee teamleiders en twee plaatsvervangende teamleiders, werden geaccrediteerd. Tegelijkertijd werden twaalf speciale mijnopruimingsmuizen geaccrediteerd. en in het kader van het project werden acht mijnopruimingshonden getraind.”

Verzameling van sites Verzameling van sites

De training voor de eerste vrouwelijke mijnopruimingsteams werd georganiseerd in het kader van het project “Supporting the safe return of internal displaced Persons throughchanging the Capacity of ANAMA”, gefinancierd door de Europese Unie en uitgevoerd door UNDP in samenwerking met de International Eurasia Press. . Fonds (IEPF) en Mijnbouwadviesgroep. —03B06-

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"