Nachrichten aus Aserbaidschan

De transportcommissaris van de Europese Unie zegt dat de vrachtwagenblokkade aan de grens tussen Polen en Oekraïne onaanvaardbaar is

Oekraïense vrachtwagens nabij de Pools-Oekraïense grens nabij het dorp Korchowa, Polen, 19 november 2023. REUTERS/Yan Dobronosov/File Photo verkrijgt licentierechten

BRUSSEL, 29 november (Reuters) – Oekraïne en de Europese Unie “kunnen niet gegijzeld worden” door Poolse vrachtwagens die de grens tussen Polen en Oekraïne blokkeren uit protest tegen de concurrentie van Oekraïense vrachtwagenchauffeurs, zei de transportcommissaris van de Europese Unie woensdag.

De 24 uur durende blokkade bij Medyka en drie andere grensovergangen, die maandag begon, breidt het protest verder uit, waardoor ruim duizend vrachtwagens dagenlang kilometerslang in de rij hebben gestaan.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Transportcommissaris Adina Valean zei dat de situatie “onaanvaardbaar” was.

Poolse vrachtwagenchauffeurs klagen dat ze het moeten afleggen tegen Oekraïense bedrijven die goedkopere prijzen bieden voor hun diensten en vracht vervoeren, niet alleen tussen het blok en Oekraïne, maar ook binnen de EU.

“Er is geen goede wil om een ​​oplossing te vinden… en er is een vrijwel volledige afwezigheid van Poolse autoriteiten om de wet aan deze grens te handhaven”, zei Valean.

Ik steun het recht van mensen om te protesteren, maar de hele EU kan niet gegijzeld worden door onze buitengrenzen te sluiten, behalve Oekraïne, dat momenteel in oorlog is.

Hij voegde eraan toe dat de commissie zich het recht voorbehoudt om in te grijpen in de implementatie en handhaving van de wet.

Poolse vrachtwagenchauffeurs lanceerden op 6 november een protest en eisten dat de Europese Unie het vergunningensysteem zou herstellen voor Oekraïense vrachtwagens die Oekraïne binnenkomen en EU-vrachtwagens die Oekraïne binnenkomen, met uitzondering van humanitaire hulp en militaire goederen. De vergunningen werden vorig jaar ingetrokken nadat Rusland had ingegrepen in Oekraïne.

Gerapporteerd door: Piotr Lipinski Bewerkt door: Alexandra Hudson

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
29-11-2023 17:43:36
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sites

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"