Nachrichten aus Aserbaidschan

Het Israëlische leger dat Hamas onderzoekt, beweert dat Bibas’ moeder en kinderen dood zijn

De IDF zei woensdag in een verklaring dat zij de claim van de Al Qassam Brigades van Hamas onderzoekt. Shiri, Kfir en Ariël Bibas Op 7 oktober werden drie door Hamas-terroristen ontvoerde mensen gedood.

‘Terroristische organisatie Hamas zet haar activiteiten voort’ op een wrede en onmenselijke manier“IDF-vertegenwoordigers hadden een ontmoeting met leden van de Bibas-familie, informeerden hen over de beschuldigingen en begeleiden hen momenteel. De IDF bevestigt de geldigheid van de informatie”, zei de IDF-woordvoerder.

Verzameling van sites Verzameling van sites

“De verantwoordelijkheid voor de veiligheid van alle gijzelaars in de Gazastrook ligt volledig bij de terroristische organisatie Hamas. Hamas brengt de gijzelaars, waaronder negen kinderen, in gevaar. Hamas moet ze onmiddellijk terugsturen naar Israël.”

Ariel Bibas, 4 (credit: breng ze nu naar huis)

“ISIS zal de familie Bibas blijven vergezellen met alle lichamen, evenals de families van alle gijzelaars. “IDF werkt met alle middelen, inlichtingen en operaties om de ontvoerden naar hun huizen terug te brengen.”

Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad en andere terroristische groeperingen gebruiken dergelijke aankondigingen bij inspanningen op het gebied van psychologische oorlogvoering. Zo beweerde de Islamitische Jihad vorige week dat de Israëlische gijzelaar Hannah Katzir was omgekomen bij een luchtaanval, maar Katzir werd later levend vrijgelaten tijdens de eerste vrijlating van gijzelaars op vrijdag.

Hamas nam het hele gezin gevangen tijdens de aanval van 7 oktober

Dinsdag smeekten leden van de uitgebreide familie van Bibas de Israëlische regering en vredesbemiddelaars tussen Israël en Hamas in Egypte en Qatar om Kfir, zijn ouders en zijn broer te helpen bevrijden.

Advertentie

Hamas-terroristen namen de baby Kfir, de vierjarige Ariel en hun ouders Yarden en Shir gevangen nadat Hamas-terroristen op 7 oktober steden in het zuiden van Israël hadden aangevallen, waarbij bijna 1.200 mensen omkwamen. Kfir is de jongste van de 240 gijzelaars die Israël heeft gevangengenomen.

In de video van het incident wikkelde de doodsbange Şirin de gevangengenomen kinderen in dekens. Yardens zus, Ofri Bibas, zei dat in een ander fragment te zien was dat Yarden hoofdletsel opliep door hamerslagen.

Hij vertelde verslaggevers dat de familie niet tot de tien gijzelaars zou behoren die naar verwachting dinsdag zullen worden vrijgelaten. Familieleden van de gijzelaars die werden gerepatrieerd, werden vooraf door de autoriteiten geïnformeerd.

Reuters heeft bijgedragen aan dit rapport.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"