Nachrichten aus Aserbaidschan

Rusland maakte bekend dat het veel verzoeken heeft ontvangen om Lavrov te ontmoeten tijdens de OVSE-bijeenkomst

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov spreekt met de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Ivan Gil Pinto tijdens een gezamenlijke persconferentie in Moskou, 16 november 2023. Alexander Zemlianichenko/Pool via REUTERS/File Photo

MOSKOU, 29 november (Reuters) – Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zei woensdag dat het veel verzoeken heeft ontvangen voor een één-op-één ontmoeting met Moskou’s topdiplomaat Sergej Lavrov aan de zijlijn van de OVSE-bijeenkomst in Noord-Macedonië.

Lavrov zal naar verwachting de bijeenkomst bijwonen van de ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), die zal plaatsvinden tussen 30 november en 1 december.

Verzameling van sites Verzameling van sites

“Ik kan bevestigen dat er veel verzoeken zijn voor bilaterale ontmoetingen”, zei woordvoerster Maria Zakharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken tegen verslaggevers.

“Multilaterale bijeenkomsten zullen in multilateraal formaat worden gehouden, er zijn ook bilaterale bijeenkomsten gepland”, zei hij.

Volgens hem zal het ministerie van Buitenlandse Zaken later de details van Lavrovs programma in Skopje bekendmaken.

Dinsdag maakten de ministers van Buitenlandse Zaken van Oekraïne, Letland, Estland en Litouwen bekend dat ze de bijeenkomst zouden boycotten vanwege de deelname van Lavrov.

het rapport van Dmitri Antonov; Geschreven door Guy Faulconbridge Bewerkt door Andrew Osborne

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
29-11-2023 14:00:19
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sites

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"