Nachrichten aus Aserbaidschan

Rusland zegt dat het fregat de militaire infrastructuur van Oekraïne heeft getroffen met kruisraketten

Volgens het Russische Ministerie van Defensie heeft een fregat van de Russische Zwarte Zeevloot in de video van 29 november 2023 een Kalibr-kruisraket afgevuurd op de Oekraïense militaire infrastructuur in de Zwarte Zee. Licentierechten

29 november (Reuters) – Een fregat van de Russische Zwarte Zeevloot viel de Oekraïense militaire infrastructuur aan met een viervoudige kruisraket, zei het Russische ministerie van Defensie woensdag vroeg.

“De bemanning van het fregat van de Zwarte Zeevloot heeft de taak gekregen om de militaire infrastructuur van de vijand zo snel mogelijk aan te vallen met kruisraketten ‘Kalibr’’, aldus het ministerie in het berichtenprogramma Telegram. Er werd gezegd.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Het ministerie zei dat de “vastgestelde doelstellingen” waren bereikt. Reuters kon de bewering niet onafhankelijk verifiëren. Er was woensdagochtend geen commentaar uit Oekraïne over de nachtelijke aanvallen op de infrastructuur.

Reuters kon niet onmiddellijk vaststellen wanneer de aanval plaatsvond. Op een video van de vermeende aanval, die door het ministerie op Telegram was geplaatst, was te zien hoe het schip raketten afvuurde bij wat leek op zonsopgang of zonsopgang, maar er waren ook beelden bij daglicht te zien.

De Russische marine heeft sinds dinsdagavond twee onderzeeërs met acht Kalibr-raketten in gevechtsdienst in de Zwarte Zee gehouden, zei de Oekraïense marine dinsdag laat.

“Het niveau van de raketdreiging is hoog”, zei de Oekraïense marine in de berichtenapp Telegram.

De Zwarte Zee werd het beslissende gebied van de oorlog die 21 maanden duurde. De toenemende lucht- en zeeaanvallen van Oekraïne op Russische militaire faciliteiten hebben scheeps- en marinereparatiewerkplaatsen in de haven van Sebastopol beschadigd en andere doelen getroffen.

Moskou gebruikt zijn vloot in de Zwarte Zee om langeafstandsaanvallen tegen Oekraïne uit te voeren. Maar voor president Vladimir Poetin zijn de wateren die de Middellandse Zee verbinden ook een belangrijke springplank voor de machtsoverdracht naar het Midden-Oosten, Europa en het Westen.

De Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy zei dat het vermogen van Kiev om oorlogsschepen aan te vallen en de Russische controle over de Zwarte Zee te verminderen de Russische oorlogsinspanningen heeft geschaad en heeft bijgedragen aan het veiligstellen van een scheepvaartroute voor Oekraïne om graan te exporteren.

Lydia Kelly doet verslag vanuit Melbourne; Bewerkt door: Jacqueline Wong en Raju Gopalakrishnan

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
29-11-2023 12:25:29
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sites

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"