Nachrichten aus Aserbaidschan

Slowaakse vrachtwagens sluiten zich aan bij Poolse protesten die de Oekraïense oversteek blokkeren

Oekraïense vrachtwagens worden gezien nabij de Pools-Oekraïense grens nabij het Poolse dorp Korchowa op 19 november 2023. REUTERS/Yan Dobronosov/File Photo ontvangt licentierechten

29 november (Reuters) – Slowaakse vrachtwagens sluiten vanaf vrijdag de belangrijkste grensovergang met Oekraïne.

Poolse vrachtwagenchauffeurs blokkeren sinds 6 november vele grensovergangen met Oekraïne om strengere voorwaarden te eisen voor hun Oekraïense tegenhangers.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Poolse en Slowaakse vrachtwagenchauffeurs klagen dat Oekraïense vrachtwagenchauffeurs goedkopere prijzen bieden voor hun diensten en ook goederen vervoeren binnen de Europese Unie in plaats van tussen het blok en Oekraïne.

Slowaakse automobilisten voerden eerder deze maand een symbolisch protest uit, maar zullen vrijdag vanaf 15.00 uur (14.00 uur GMT) beginnen met een blokkade van de grensovergang Vysne Nemecke/Ujhorod.

“Het doel van het protest is om zich bij vrachtvervoerders uit Polen aan te sluiten”, zei UNAS woensdag op haar Facebook-pagina. “We kunnen ze niet alleen laten in deze strijd.”

Ze zeggen dat hun activiteiten zijn vertraagd nadat Rusland in februari 2022 Oekraïne was binnengevallen, omdat vrachtwagens die uit Oekraïne kwamen, waren vrijgesteld van het verkrijgen van doorvoervergunningen.

Vysne Nemcke is het enige kruispunt dat open is voor zware vrachtwagens aan de grens tussen Slowakije en Oekraïne. UNAS zei dat de blokkade de distributie van humanitaire hulp, militaire steun of brandstof en gekoeld voedsel niet zou beperken.

Poolse vrachtwagenchauffeurs begonnen deze maand met protesten en eisten dat de EU opnieuw een vergunningensysteem zou invoeren voor Oekraïense vrachtwagens om het blok binnen te komen en te voorkomen dat EU-vrachtwagens Oekraïne binnenkomen voor humanitaire hulp en militaire leveringen.

Oekraïne zegt dat het protest, waarbij meer dan duizend vrachtwagens dagenlang in de rij hebben gestaan, de kwetsbare oorlogseconomie schaadt door de export te blokkeren en de aanvoer van essentiële voorraden zoals LPG af te sluiten. Land.

Kiev zegt ook dat de humanitaire hulp is opgeschort, maar demonstranten ontkennen dit.

Commissaris voor Transport van de Europese Unie, Adina Valean, zei woensdag dat Oekraïne en de EU “niet gegijzeld kunnen worden” door de blokkade van Poolse vrachtwagens, en noemde de situatie “onaanvaardbaar”.

Jason Hovet rapporteert vanuit Praag; Bewerkt door Sandra Mahler

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
30-11-2023 01:53:59
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sites

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"