Nachrichten aus Aserbaidschan

Wat voor soort projecten heeft de VS in Azerbeidzjan? Welke overheidsfunctionarissen zijn opgeleid in de Verenigde Staten? Waarom richtte de regering zich op USAID? Als antwoord op 8 vragen

Bovendien bekritiseerde de Amerikaanse functionaris O’Brien ook Azerbeidzjaanse functionarissen met betrekking tot Armenië.gaf een verklaring – Hij zei dat de bezoeken van hoge functionarissen van Azerbeidzjan aan de VS zijn geannuleerd en dat “de bilaterale betrekkingen niet meer hetzelfde kunnen zijn als voorheen.” Deze situatie werd beschouwd als een eenzijdige en oneerlijke benadering van de Amerikaanse regering jegens Azerbeidzjan.

Een andere reden voor de ontevredenheid van de autoriteiten over de Verenigde Staten is de arrestatie van hun leiders op beschuldiging van smokkel en het onderzoek naar wetsovertredingen en corruptie in Azerbeidzjan. Van USAID van AbzasMedia Subsidie ​​- dat wil zeggen financiële steun ontvangen.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Dus wat is USAID? Wat voor werk doet zij in Azerbeidzjan en welke projecten voert zij samen met de autoriteiten uit?

BBC News probeerde antwoorden op deze en soortgelijke vragen in het Azerbeidzjaans te vinden.

Het United States Agency for International Development, kortweg USAID, is een van de grootste donororganisaties ter wereld.

De instelling voert programma’s uit op alle gebieden, van landbouw, gezondheidszorg en onderwijs tot bestuur, democratie en mensenrechten.

USAID wordt voornamelijk gefinancierd uit de staatsbegroting.

De organisatie is vertegenwoordigd in meer dan 80 landen en meer dan 100 programma’s.

Volgens de website van het agentschap zet USAID in Azerbeidzjan zich sinds 1991 in voor het verbeteren van de levens van Azerbeidzjanen door samen te werken met de regering van Azerbeidzjan, de lokale particuliere sector en het maatschappelijk middenveld.

Uit recente USAID-rapporten blijkt dat Azerbeidzjan de afgelopen jaren meer belang heeft gehecht aan de ontwikkeling van de landbouw, het ondernemerschap van vrouwen, kleine en middelgrote bedrijven en het vergroten van de vaardigheden van jongeren, en dat het in de regio’s Women’s Resource Centres heeft opgericht.

Volgens de door het agentschap aangekondigde informatie heeft USAID vorig jaar bijvoorbeeld meer dan 3 miljoen dollar toegewezen aan de ontwikkeling van de particuliere sector. In ruil daarvoor gaf hij $300.000 uit aan mensenrechtengerelateerde projecten.

Volgens de website van het agentschap heeft USAID sinds 1991 431 miljoen dollar geïnvesteerd in humanitaire hulp, gezondheidszorg, economische en bestuurlijke hervormingen in Azerbeidzjan.

BBC

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sites

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"