Nachrichten aus Aserbaidschan

Ahad Tamimi is een van de Palestijnen die door Israël zijn vrijgelaten als onderdeel van het staakt-het-vuren in Gaza

Prominente Palestijnse activist Ahed Tamimi Israëlische en Palestijnse functionarissen zeiden dat hij een van de dertig gevangenen was die begin donderdag door Israël werden vrijgelaten als onderdeel van een tijdelijk staakt-het-vuren in Gaza tussen Israël en Hamas-terroristen.

Israëlische soldaten arresteerden Tamim, die sinds zijn jeugd als een held op de Westelijke Jordaanoever wordt gezien, eerder deze maand op verdenking van het aanzetten tot geweld. Zijn moeder ontkende deze beschuldiging en zei dat deze gebaseerd was op een nepbericht op een sociaal netwerk.

Verzameling van sites Verzameling van sites

De Israëlische gevangenisdienst heeft donderdagochtend een lijst van Palestijnen, waaronder Tamimi, op haar website geplaatst. Een Palestijnse functionaris zei: werd na zijn arrestatie vrijgelaten Damon-gevangenis nabij Haifa, Israël.

De 22-jarige Tamimi werd beroemd omdat ze in 2017, toen ze 16 jaar oud was, een Israëlische soldaat sloeg die het dorp Nabi Saleh op de Westelijke Jordaanoever aanviel. Hij en anderen protesteerden al jaren tegen de Israëlische landbezetting in de regio.

Tamimi bekende schuldig te zijn aan lichtere aanklachten, waaronder mishandeling nadat hij de soldaat een klap had gegeven, en werd veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf.

De Palestijnse Ahed Tamimi kijkt toe na haar vrijlating tijdens een gijzelaarsruilovereenkomst tussen Hamas en Israël in Ramallah, Westelijke Jordaanoever, 30 november 2023. (Bron: REUTERS/AMMAR AWAD)

Geweld op de Westelijke Jordaanoever

Tamimi is een van de honderden op de Westelijke Jordaanoever Hij werd gearresteerd nadat het geweld oplaaide Het ligt in de regio vanwege de oorlog tussen Israël en de Hamas-terroristen die Gaza regeren. Israël zegt dat de arrestaties op de Westelijke Jordaanoever deels bedoeld zijn om aanslagen af ​​te schrikken.

In het kader van een staakt-het-vuren dat donderdag afloopt, heeft Israël Palestijnen vrijgelaten uit gevangenissen in ruil voor de vrijlating van enkele van de 240 gijzelaars die Hamas had gegijzeld bij een dodelijke aanval in Zuid-Israël op 7 oktober.“24 uur”

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sitesNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"