Nachrichten aus Aserbaidschan

Bij de Russische raketaanval op het oosten van de Oekraïense hoofdstad Kiev zijn tien mensen gewond geraakt.

KIEV, 30 november (Reuters) – Tien mensen raakten gewond en vijf anderen raakten bekneld onder het puin bij Russische raketaanvallen in de regio Donetsk in het oosten van Oekraïne, zei de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken Igor Klimenko donderdag.

Klymenko zei op de berichtenapp Telegram dat Rusland zes raketten heeft afgevuurd op drie nederzettingen in de regio, waarvan de meeste bezet waren door Russische troepen.

Verzameling van sites Verzameling van sites

“Pokrovsk, Novohrodivka en Myrnohrad liggen onder vuur. Tien mensen, waaronder vier kinderen, raakten gewond als gevolg van de brand. De zoekacties naar nog vijf mensen onder het puin gaan door”, zei hij.

Onder de slachtoffers bevonden zich volgens hem een ​​gezin met twee kinderen en twee 13-jarige kinderen. Een flatgebouw, negen particuliere huizen, een politiebureau, auto’s en garages raakten beschadigd.

Een paramedicus van de politie heeft een man met een gewonde baby uit het puin geholpen, zei Klymenko.

Bezettende Russische troepen hebben het grootste deel van Donetsk bezet en Rusland heeft aangekondigd de hele regio te willen veroveren.

Het Oekraïense leger zei donderdag vroeg dat zijn luchtverdedigingstroepen van de ene op de andere dag veertien van de twintig UAV’s hebben neergeschoten tijdens een Russische aanval.

het rapport van Pavel Polityuk; Bewerkt door: Raju Gopalakrishnan

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
30-11-2023 12:47:35
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sites

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"