Nachrichten aus Aserbaidschan

De persoon die werd beschuldigd van spionage namens Armenië werd veroordeeld

De hoorzitting in de strafzaak tegen Aydin Zakijev, beschuldigd van spionage voor Armenië, is beëindigd.

Community TV meldde dat de beslissing tijdens het proces werd voorgelezen. Volgens het besluit werd Aydin Zakijev veroordeeld tot 17 jaar en 6 maanden gevangenisstraf.

Het is vermeldenswaard dat Aydin Zakijev werd beschuldigd van spionage en verraad tegen de Armeense speciale diensten, waardoor de soevereiniteit, de territoriale integriteit, de staatsveiligheid en het defensievermogen van de Republiek Azerbeidzjan werden ondermijnd.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Er werd ook gemeld dat hij de opdracht had gekregen om te bemiddelen in de deelname van andere personen die samenspanden met deze speciale serviceorganisatie.

Er werd onthuld dat Aydin Zakiyev, na het sluiten van een geheime samenwerkingsovereenkomst met de vertegenwoordigers van de Armeense speciale diensten in overeenstemming met de onderlinge overeenkomst, de taken uitvoerde die hem waren overgedragen via personen op het grondgebied van derde landen en de aan hem verstrekte informatie overdroeg. . Hij verkreeg informatie over speciale gevallen met betrekking tot de rekrutering van personeel voor de vijand in de strijdkrachten van de Republiek Azerbeidzjan, was erop uit een conflict op etnische basis in het land te creëren en assisteerde de Armeense speciale dienst bij het organiseren van de verspreiding van valse informatie. verstuurd. in de vorm van vooraf voorbereide speciale teksten.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"