Deutschland

Duitse werkloosheid op hoogste niveau in ruim twee jaar

De grootste economie van Europa verliest momentum en trekt ook de arbeidsmarkt naar beneden, zo blijkt uit de laatste gegevens.

ADVERTENTIE

Volgens de laatste cijfers van het Federaal Arbeidsbureau bereikte de Duitse werkloosheid in november 5,9%, vergeleken met de 5,8% in oktober. Dit is het hoogste percentage sinds mei 2021.

Uit het rapport blijkt dat het aantal werklozen, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, met 22.000 is gestegen tot 2,702 miljoen.

Als we de regionale gegevens nader bekijken, blijkt dat Bremen en Berlijn de hoogste werkloosheidscijfers hebben, terwijl Bayern en Baden-Württemberg de laagste cijfers blijven handhaven.

“De economische neergang blijft zijn sporen nalaten op de Duitse arbeidsmarkt”, zegt Andrea Nahles, voorzitter van het Federaal Arbeidsbureau.

In november waren er 733.000 vacatures, 90.000 minder dan een jaar geleden, aldus het Federale Arbeidsbureau.

“De werkgelegenheid groeit slechts lichtjes en de vraag naar arbeidskrachten neemt nog steeds af”, aldus Nahles.

De bereidheid onder bedrijven in Duitsland om nieuw personeel aan te nemen is in november licht gedaald, zo bleek dinsdag uit de Ifo-werkgelegenheidsbarometer.

“Nu een solide basis voor herstel nog steeds niet in zicht is, stellen bedrijven het aannemen van nieuw personeel uit”, zegt Klaus Wohlrabe, hoofd enquêtes bij Ifo.

De Duitse economie heeft moeite om zich te herstellen, het bbp in het derde kwartaal van het jaar werd gecontracteerd en de economie als geheel vertoont tekenen van een naderende recessie.

Nachrichten

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"