Deutschland

Een Franse vrouw die oorlogsmisdaden zou hebben begaan nadat ze zich bij IS had aangesloten, wordt in Duitsland gearresteerd

Volgens de Duitse federale aanklager is de vrouw, die alleen werd geïdentificeerd als Samra N., dinsdag gearresteerd in de westelijke stad Trier.

ADVERTENTIE

Duitse autoriteiten hebben een Franse vrouw gearresteerd die naar verluidt oorlogsmisdaden heeft gepleegd in Syrië nadat ze zich had aangesloten bij de extremistische groepering Islamitische Staat.

De vrouw wordt ervan verdacht als tiener deel te hebben genomen aan twee buitenlandse terroristische organisaties, aldus de verklaring van de aanklager.

Ze zou in september 2013 naar Syrië zijn gereisd, waar ze zich voor het eerst bij Jabhat al-Nusra voegde en volgens islamitische rituelen met een van de strijders van de groep trouwde.

In november 2013 sloot het echtpaar zich aan bij de extremistische groepering Islamitische Staat.

Terwijl hij in Syrië was, zou N. hebben geprobeerd mensen die in Duitsland woonden, over te halen naar Syrië te gaan om lid te worden van Jabhat al-Nusra.

Ook nam ze tijdelijk een vrouw op die zich had laten overhalen om op deze manier het land te verlaten.

De verdachte runde het huishouden voor haar man en hielp hem bij de aanschaf van militair materieel voor IS, zo blijkt uit de aanklacht.

Twee keer, toen haar man weg was voor gevechtsmissies, verbleef ze in vrouwenhuizen die IS had bezet nadat ze de oorspronkelijke bewoners had verdreven.

Duitsland beschouwt dit als een ‘oorlogsmisdaad tegen eigendom’.

N. keerde begin 2014 terug naar Duitsland, maar bleef tot zeker februari 2015 lid van IS, aldus aanklagers.

Het was niet meteen duidelijk waarom ze als Frans staatsburger naar Duitsland ging.

Nachrichten

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"